Spurtspesialistene! – Larvik

Spurtspesialistene!

Det blir sjelden kjedelig når Larvik spiller Champions League. Det som etter ti minutter av andre omgang så ut til å bli en aldri så liten parademarsj endte nok en gang med publikum sittende ytterst på stolkanten inn i sluttminuttene. Der var Larvik nok en gang sterkest og vant til slutt 31-26. Alma Hasanic kom inn fra benken og vartet opp med flerekanonredninger som ga jentene foran henne energipåfyll nok til å levere den fjerde suverene sluttspurten på rad i en Champions League kamp. Det til øredøvende jubel fra fra fantastiske 3400 tilskuere på tribunene.

Opp og ned

Larvik varierte veldig i kvalitet i kveld og tyngst var perioden der Baia Mare hentet inn hjemmelagets syvmålsledelse.  Men for fjerde gang på rad avsluttet Larvik kampen på en fantastisk måte. Det er en egenskap som kan bli verdifull i tiden som kommer i denne turneringen. For nå er det klart at Larvik skal spille videre i Hovedrunden i februar og mars.

Larvik slet litt forsvarsmessig i de første minuttene av kampen. Sist lagene møttes fikk linjespiller Ksenia Makeeva litt vel mye plass i Larviks forsvar. Den fikk hun noe overraskende i kveldens kamp også, men Larvik hadde noen meget gode perioder hvor Makeeva var under kontroll, blant annet i siste del av første omgang, Den perioden løste Larvik det meste bra, og skaffet seg en ledelse på fem mål til pause- 16-11.

En god start på andre omgang sendte Larvik foran med syv mål, men på stillingen 22-15 gikk det litt i stå i begge ender av banen. Rumenerne utnyttet dette nådeløst og vant den kommende perioden 7-0. og dermed var lagene like langt- 22-22. På stillingen 25.24 til Larvik trodde nok Baia Mares spillere at de hadde utlignet, men for andre gang i kampen hadde deres trener kastet time out-kortet på bordet samtidg som ballen var på vei inn i Larviks mål. Larvik svarte med tre raske og ledelse 28-24. Det ga ro nok i rekkene til at Larvik kunne styre dette inn til lagets fjerde strake seier i turneringen. I sluttspurten var det tidligere nevte Alma Hasanic som stjal overskriftene. Hun reddet blant annet en 7-meter og et par såkalte «100 prosentssjanser» jentene foran henne slet med å få kontroll på motstanderne.

Kantspillernes aften

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble kåret til Larviks beste spiller i kveld. Der traff juryen bra, for Linka spilte sin desidert best kamp for sesongen. Hun laget mål fra alle posisjoner og ble Larviks toppscorer med 9 mål.
På den andre kanten passet også Sanna Solberg på å ta frem årsbeste til denne kampen. Sannas eneorme svev fra kant og i kontra klarte ikke Paula Ungureanu i rumenernes mål å bli klok på.

Larvik topper nå gruppe D med 8 poeng etter fire kamper. Skal det økes til 10 etter fem må Metz beseires i Frankrike neste lørdag. Før vi kommer så lant skal Larvik møte Stabærk i Grundigligaen førstkommende onsdag kl.1830 i Arena Larvik.