300 på rad! – Larvik

300 på rad!

Onsdag 18 april 2001 tapte Larvik mot Nordstrand på bortebane i serien. Siden den gang har ikke Larvik tapt en eneste seriekamp og kveldens 33-18 seier mot Stabæk var kamp nummer 300 på rad som ubeseiret. I kveld var det en av jentene med minst fartstid på banensom ble kåret til banenes beste. Kristine Breistøl fikk rikelig med spilletid og svarte med å bli delt toppscorer for Larvik, sammen med Linn-Kristin Riegelhuth Koren med fem mål.

300 på rad

Nå vil nok kanskje noen mene å huske at Larvik tapte muligheten til å bli seriemester etter et stortap for Tertnes våren 2004, men den kampen blir regnet som sluttspillkamp i NHFs arkiver. Derfor er det altså vårkampen mot Nordstrand 2001 som regnes som Larviks siste serietap.

Det er rett og slett imponerende, noen vil kanskje mene at det bare skulle mangle slik Larvik har stormet frem i mange sesonger. Men tenk etter, Larvik har ikke på noen måte vært like dominerende som nå i hele denne perioden, og ved flere anledninger har det vært nære på, men jentene har alltid hatt en spurt som minst har reddet uavgjort.

Sist det virkelig var fare på ferde var i Prestrudhallen i våres da Storhamar hadde Larvik i kne i 53 minutter, der en vanvittig sluttspurt reddet ett poeng.

Vi passer på å gi honnør til samtlige spillere som har spilt i rødt og hvitt i løpet av de 13 1/2- årene som har gått siden 18.april 2001.

Breistøl på gang

Larvik fikk som ventet ingen problemer med å beseire seriens bunnpropp Stabæk. Det stod 17-11 på tavla til pause. En helt ok omgang, men ikke mer. I andre omgang fikk vi se en gjeng som strammet til bakover, noe som ga Larvik mange kontringsmuligheter og et tempo laget alltid trives godt med.

Kristine Breistøl er inne i sin tredje sesong som Larvik-spiller, men plagsomme knær har medført at hun har sett mye håndball fra sidelinjen i sin tid i klubben. Denne seongen har knærne blitt mye bedre og Kristine har figurert i lagoppstillingen i samtlige kamper så langt. Spilletid har det blitt mer og mer av også, spesielt i serie- og cupkampene. I kveld spilte hun begge veier i en lang periode, faktisk helt til hun ble litt sliten og markerte for bytte. Hun banket inn femm baller bak Stabæks målvakt- flere av de var noen susere fra distanse. Kristine var sliten, men veldig fornøyd med fremgangen etter kampen.

-Det var deilig å kjenne at jeg kunne spille begge veier såpass lenge som jeg gjorde i dag, og i tillegg kjenne at jeg begynner å få opp farta i beina med ballen i hendene. Nå kan jeg delta på det meste i trening og jeg merker at det hjelper mye. I dag ble jeg litt sliten og ba om å komme ut på benken, for jeg mangler nødvendigvis litt på «håndballkondisen»- det å kunne jobbe i høyt tempo over lang tid i kamp, sa en fornøyd Kristine rett etter kampen.

Metz neste

Larvik får ikke mye hvile i disse dager. Torsdag formiddag reiser laget til Metz hvor den femte kampen i gruppespillet i Champions League står for tur. Den spilles lørdag 15. oktober kl. 1600.Kampen kan du se direkte på Viasat 4.