Vi gir oss aldri! – Larvik

Vi gir oss aldri!

"Vi gir oss aldri" må helt klart være mottoet Larviks håndballjenter jobber etter! Nok en gang var laget under press på bortebane, og nok en gang var det Larvik som holdt hodet kaldt da det hele skulle avgjøres.

Da Gro Hammerseng-Edin plukket vekk ballen fra Metz i eget forsvar med drøye ti sekunder igjen og Nora Mørk noen sekunder senere ble grisetaklet av en Metz-spiller og fikk 7-meter var det mange Larvik-spillere som tittet litt forundret på hverandre og tenkte, nå skjer det igjen – vi vinner en kamp som motstanderen var på vei til å gjøre kål på ved flere anledninger mot slutten.

Det var nok ikke alle som torde å titte mot Metz sitt mål når Anja Hammerseng-Edin tok turen frem til 7-metersmerket. Der var hun iskald og dro målvakten et hakk ned før hun feide ballen i krysset. Da tok det helt av blant spillere, ledere og de 25 tilreisende Larvik-supporterne som hadde kjørt buss hele veien til Metz.

– Jeg forsøkte ikke å tenke så mye, sa Anja om sekundene før de avgjørende skuddet. Jeg så at hun tippet overkroppen litt fremover og da skjønte jeg hvor det ville bli plass.

Innledningsvis løste Larvik Metz sitt offensive forsvar på en god måte, men da kladdet det litt i de bakre rekker. Forsvarsspillet ble bedre utover i kampen, men da begynte det å lugge litt forover. Heldigvis fikk vi nok en gang se en gjeng som nektet å slippe taket i matchen selv om det hakket litt i spillet. Det ble nok en gang belønnet med to viktige poeng på veien mot Hovedrunden.

Metz og deres publikum følte nok at de var blitt utsatt for et lite ran da dommerne blåste av- det var ikke Isabel Blanco enig i rett etter kampen.

– Jeg synes faktisk at vi vinner fortjent i dag. Vi får ingenting gratis fra noen i løpet av de seksti minuttene, og da er det vanvittig deilig at knallhard jobbing blir belønnet til slutt!

Ole Gustav Gjekstad pustet nok en gang lettet ut etter en jevn kamp på bortebane.

– Det er utrolig deilig å vinne og jentene jobber utrolig hardt. Vi må slite for det og da er det utrolig deilig å lyktes. Vi står på helt inn og de spurtegenskapene vi har vist frem i år blir nok en gang verdifulle.

– Det utarter seg til å bli en vanskelig kamp for oss. Vi sliter litt bakover fra start, men så bedrer det seg, men da begynner vi å slite i angrep. I tillegg har vi to andre utpå der som svinger veldig og gjør det vanskelig for oss. Derfor er jeg veldig fornøyd med jentenes innsats og den flotte moralen de viser. Det er sterkt gjort!

– Et lag uten vilje til å slåss når det kladder litt hadde fort ligget under med en 7-8 mål til pause. Denne gjengen her viser mye vilje underveis, slik at kampen egentlig ikke avgjøres i sluttminuttene. Det er mange avgjørende øyeblikk underveis, hvor vi holder oss inne og gir oss selv sjansen til to poeng. Det står det respekt av!

Larviks turne fortsetter i Trondheim med bortekamp mot Byåsen på onsdag, før nok en avgjørende kamp i Champions League  står for tur. Lørdag 22. november kommer MKS Lublin på beøsk og selv om Larvik for lengst har vunnet gruppen vil den kampen ha stor betydning. Lublin kan bli et av lagene som går til Hovedrunden sammen med Larvik, og da bør Larvik stå igjen med alle fire poengene fra oppgjørene de to i mellom.