10.000 totalt? – Larvik

10.000 totalt?

Arena Larvik har ikke en publikumskapasitet på 10.000, men vi har et mål om å bryte den barrieren sammenlagt for de tre gruppespillskampene i Champions League. Så langt har 6697 tilskuere vært på plass på de to første kampene mot Metz og Baia Mare. Vi når målet dersom 3303 tilskuere tar turen til kampen mot MKS Selgros Lublin på lørdag- en kamp som vil bety utrolig mye for utfallet av gruppespillet for begge lag!

Den gamle rekorden på 6400 tilskuere totalt ble passert da Baia Mare var på besøk for en drøy uke siden. Det i seg selv er fantastisk, men nå ønsker vi å nå femsifret for første gang i historien. I følge informasjonsansvarlig i klubben Tor Odvar Moen er det ingen grunn til å sitte hjemme for kampen kommer til å bli meget avgjørende for begge lag.

-Tar man en rask titt på tabellen vil man kanskje tenke at kampen ikke betyr all verden- med Larvik så langt foran de andre tre lagene, men det er feil! Ettersom at vi nå tar med poengene fra kampene mot lag nummer to og tre på tabellen inn i Hovedrunden vil denne kampen være helt avgjørende for at vi når dit med full pott- åtte poeng. Baia Mare og Metz møtes fredag kveld i Romania. Etter det oppgjøret vet vi om Lublin har kniven på strupen med tanke på avansement og må vinne av den grunn, eller om lørdagskampen vil dreie seg om hvor mange poeng Larvik og Lublin vil ta med seg til neste del av turneringen. 

-Det er mange ulike scenarior her, men det som er sikkert er at kampen vil ha stor betydelse for oss og våre polske gjester. 

Det er det nye systemet hvor lagene tar med seg poeng videre som har sørget for spenning til siste slutt i gruppespillet.

– Så langt har denne endringen vært en gedigen suksess. Dersom den gamle modellen hadde vært benyttet denne sesongen vill vi kunne slappet av etter den fjerde runden, den som sikret oss gruppeseieren. Det er definitivt ikke tilfellet nå, hvor alt handler om å nå maksimal poengfangst. Vi skal krysse med gruppen til Györ i Hovedrunden, og slik det ser ut i øyeblikket er det kun de og oss som forsatt har muligheten til å starte den med maks score.

-Dersom ungarerne og vi klarer det, vil luken ned til neste lag være på minimum fire poeng, og det kan komme godt med i jakten på en av de to øverste plassene i gruppen, som i utganspunktet vil gi lag en og to en smule enklere motstand i kvartfinalene. Det er viktig å understreke at ingenting er enkelt på dette nivået, men det er forskjell på f.eks Buducnost og Vardar, som jeg tror tar de to første plassene på den andre siden, sammenlignet med kandidater som Leipzig, Thüringer, Krim og Dinamo Volgograd.

-Kort oppsummert; det står fortsatt mye på spill med en runde igjen å spille og vi trenger hjelp fra et entusiastiusk hjemmepublikum mot Lublin. Folk skal vite at rammene rundt kampene mot Metz og Baia Mare har vært utrolig inspirerende for jentene,  avslutter Tor Odvar.

Larvik- MKS Selgros Lublin, lørdag 22. november kl.1815 i Arena Larvik