Mot 5000 dager som ubeseiret – Larvik

Mot 5000 dager som ubeseiret

For en uke siden da Larvik slo Stabæk i Arena Larvik var det Larviks kamp nummer 300 i serieammenheng uten tap. Det siste kom som kjent mot Nordstrand 18. april 2001. I kveld avsluttes høstsesongen i Grundigligaen med bortekamp mot Byåsen kl.1900 og da kan Larvik oppleve at en annen ganske drøy milepel nås.

5000 dager?

5000 dager står det i overskriften. Det antallet dager vil Larvik minst stå som ubeseiret i seriesammenheng dersom det ender med ett eller to poeng i kveld. Tallet 5000 passeres i så fall 2. juledag og vil i første omgang økes frem til Larvik tar imot Tertnes onsdag 7. januar.

Byåsen med fokus på prestasjonen

Byåsens sindige danske trener Claus Mogensen forteller til adressa.no at han og laget må sette prestasjonen i fokus i kveld. Byåsen stiller for tiden med et av seriens yngste manskap. Da sesongen startet var gjenommsnittsalederen på 21. Den har falt ennå noen hakk siden seriestart ettersom at blant annet rutinerte Tonje Nøstvold og Teodora Tomac har forsvunnet fra lagoppstillingen.

– Resultatet er uvesentlig, det blir viktig for oss hvordan vi opptrer i den kampen. Vi vil gjerne slå Larvik, men vi har ikke den beste sjansen i morgen, sier Mogensen til adressa.no.

– Det er viktig at man tør å tape duellene. Fokuset vårt blir å spille hvert forsvar og hvert angrep som det er det siste. Det handler om å gå inn med hundre prosent i alt vi gjør, selv om det ikke trenger å være nok til å få et godt resultat, sier Mogensen og utdyper:

– Larvik er et lag som kan slå nesten alle lag i Europa selv om de ikke er på sitt beste. Vi kan gjøre vårt beste og tape med ti mål hvis de virkelig har dagen. Men jeg vil heller det enn at vi taper en kamp med ti mål der ingen av lagene har gjort sitt beste, sier Mogensen.

Som lar seg imponere over Larvik, som ikke har tapt en seriekamp på nesten 5000 dager når de gjester det laget som har vært nærmest dem på tabellen i et tiår.

– Larvik er et av Europas beste lag, og det er veldig imponerende hvordan de gjør det i serien. De blir skarpe av mesterligaen, og tar det med seg inn i serien. De er meget profesjonelle, fremstår som et lag med dyktige individuelle spillere og et godt kollektiv. Det blir en super målestokk for oss, sier Mogensen.

Byåsen-Larvik, Trondheim Spektrum kl.1900. Se kampen på TV2 Sumo eller følg hele runden på HåndballXtra fra kl.1830.