Norge kjørte over Romania – Larvik

Norge kjørte over Romania

Man snakker ofte om den vanskelige åpningskampen når det handler om mesterskap. Det uttrykket hadde tydeligvis ikke de unge norske jentene hørt før for de feide over Romania med hele 27-19 i kveldens EM-åpning i Debrecen.

Norge ledet 8-2 etter 15 minutter og 16-7 til paause. I andre omgang var Norge 13 mål opp på det meste da de ledet 23-10. De siste 10 minuttene slo Norge litt av på farten noe som gjorde at Romania kunne pynte litt på resultatet.

Solid defenesivt

Norge imponerte med et fantastsik forsvars- og målvaktsspill i kveld. Før mesterskapet var det stilt spørsmål rundet Norges midtforsvar, om det holdt godt nok nivå. I kveld var svaret et rungende ja! Veronica Kristiansen og Ida Alstad fant tonen inne i midten, man kunne tro at de hadde spilt sammen i evigheter, noe som alle vet ikke er tilfellet. Stabiletet på 3’er posisjon blir nemlig  avgjørende i kampene som kommer.

Innlediningsvis var Norge litt heldige bakover for Romania evnet ikke å utnytte sine relativt store sjanser. De første 10 minuttene traff de ikke engang målet når de kom til skudd. Kari Aalvik gjorde det ikke noe enklere for rumenerne når de endelig traff mål. Hun stod en kanonmatch og endte på en redningsprosent på 53. Silje Solberg overtok de siste 10 minuttene og hun stod også meget godt.

Kontrollert angrepsspill

Forsvarsinnsatsen ga utrolig mange kontringsmuligheter. De første 40 minuttene så vi et Norge slik vi husker dem fra tidligere mesterskap. Målvakt som plukker ned ballen og et helt lag som løper etter i kontra. Men i dag var Norge også mye mer. Det etablerte angresspillet så veldig hektisk ut i storer perioder under Møbelringen Cup. I kveld spilte jentene med en ro og tålmodighet som vi ikke har sett fra denne gjengen før. Stine Bredal Oftedal har ventet på sitt gjenommbrudd for Norge. I kveld kom det, Stine styrte opp det norske angrepsspillet helt perfekt, samtidig som hun var en trussel selv. Sammen med Veronica Kristiansen og Noram Mørk sørget hun for et kollektivt angrepsspill på høyt nivå.

Nora Mørk var ikke like dominerende som vanlig i angrep. Vi er vant til å se drøssevis av kreative aksjoner fra den kanten, men i kveld gjorde hun en minst like viktig jobb- hun og de andre bakspillerne holdt seg innenfor de rammene som var lagt for det etablerte angrepsspillet. Linn-Kristin Riegelhuth Koren var sikkerheten selv fra sin posisjon ute på kanten og satt hun fire av fem skudd i mål. Bommen kom på et 7-meterskast. Karoline Dyhre Breivang fikk ingen stor rolle i dag, men hun jobbet som vanlig knallhardt de minuttene hun var innpå. Sanna Solberg erstatte en god Camilla Herrem et stykke ut ii kampen. Sanna kom til noen gode muligheter, men hun lyktes ikke helt i avslutningsøyblikket.

Tirsdag fortsetter Norge EM med kamp mot Ukraina. Vi gleder oss til fortsettelsen.