Mørk i slag mot Ukraina – Larvik

Mørk i slag mot Ukraina

Ukraina var altfor svake til å kunne utfordre Norge i den andre kampen i gruppespillet i EM. Norge trengte på ingen måte gå i kjelleren for å hente hjem poengene i kveld og bør stille med "full tank" til den viktige kampen mot Danmark på torsdag. Norge er med seieren i kveld klare for Hovedrunden. Kampen mot Danmark blir dog avgjørende for utgangspunktet for det kommende mellomspillet.

Mørk-show i første omgang

I kampen mot Romania på søndag fikk vi se en langt mer beskjeden Nora Mørk enn vi er vant til å se. Det var ikke tilfelle under kveldens kamp mot Ukraina. Norge var ikke helt til å kjenne igjen i starten av kampen. Bakover var det veldig passivt og fremover var det veldig tempofattig. Ei som ikke stod stille var Nora Mørk. Hun scoret fire flotte spillemål og satt inn to av to fra 7-metersmerke. I tillegg var hun nest sist på ytterligere fire scoringer.
Innspillet til Heidi Løke i første omgang var det klasse rett og slett klasse over. Eksperkommentator Bent Svele i TV2 mente at det var så vakkert at det burde vært malt! Det er lett å være enig i det. Nora ble fortjent kåret til Norges beste, selv om hun markerte seg på samme måte som målscorer i andre omgang, da nøyde hun seg med å være servitør.

Suverene kanter

Det var flere Larvik-spillere som imponerte stort i kveld. Sanna Solberg var ikke heldig mot Romania på søndag. I kveld kjente vi henne igjen da hun slo knallhardt tilbake med seks mål på seks skudd.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren fortsetter å prestere på samme høye nivå som hun ha gjort i hele høst og setter alt hun får tildelt av utspill i mål. Som Sanna endte også Linkas kveld med 100 prosent utteling. Fire mål på fire skudd. I tillegg serverte hun Heidi Løke tre klasseinnspill hvor to endte med scoring.
Karoline Dyhre Breivang tok over styringen av laget fra en småskadd Stine Bredal Oftedal, Karos ro og tanke for laget bragte god stabilitet inn i angrepsspillet. En scoring fikk hun med seg også.

Passivt forsvarsspill 

Det var knyttet en del spenning rundt skadefraværet til Kari Aalvik Grimsbø før kampen. Silje Solberg fikk ingen god start i Norges mål og var kun borti tre av Ukrainas første tretten skudd mot mål. Det var definitivt ikke bare Siljes skyld. Norges forsvarsspill var periodevis helt uten den aggrisiviteten vi var vitne til på søndag. Det er ikke enkelt å være målvakt når laget foran deg knapt lager mer enn fire frikast innenfor de første 20 minuttene. Silje viste at hun er en klassemålvakt ved å ta seg inn igjen i kampen de siste 10 minuttene av første omgang. 

Ukraina var friske i en omgang, men troppen deres er ikke bred nok til å tåle to tøffe omganger i et EM. Etterhvert var det kun Irina Glibko som kunne utfordre Norges forsvar. De gangene det skjedde havnet Norges forsvarsspillere faretruende ofte ut av posisjon.

Norge har fortsatt litt å ta tak i før den avgjørnde kampen mot Danmark på torsdag. Vi tror dog at Norge kommer til å løfte seg i begge ender av banen når et presset Danmark venter og det skal fightes om to ekstremt viktige poeng som kan avgjøre mye i jakten på en semifinaleplass. Danmark var svake mot Romania i ettermiddag og fikk såvidt knabbet med seg ett poeng fra kampen. Vinner Norge den kampen vil Norge ta seg til Hovedrunden med fire poeng, mot danskenes ene.

Det er viktig det!