Strålte på egen fest! – Larvik

Strålte på egen fest!

Karolinde Dyhre Breivang har frem til i kveld hatt en mindre rolle på banen enn vi er vant til å se når Norge spiller landskamper. I kveld var hun strålende i sin sin kamp nummer 300 i den norske landslagsdrakta. Sammen med en storspillende Silje Solberg og flere av de andre fiolinene til Norge var hun med på å snu kampen til Norges fordel og seier 27-21.

Champagne-spill i jubileumskampen

Karos rutine ble helt avgjørende da Norge tok tak i kampen. Hun kom inn  da Norges normale startoppstilling med Oftedal, Kristiansen og Mørk fikk det ikke til å fungere i første omgang i kveld. Det kladdet ordentlig i det norsk angrepsspillet i midtperioden av 1. omgang. Danskene leste nordmennene godt i et defensivt, men beveglig 6-0 forsvar. Norge var presset og gjorde mange tekniske feil. Heldigvis klarte Norge å bite seg fast kun ett mål bak til pause.

Andre fiolinene snudde

I andre omgang fikk Karo med seg Betina Riegelhuth og Maja Jacobsen i backrekka. Det var danskene ikke forberedt på. Storhamar-jentene har gode distanseskudd på reportoaret og nølte ikke med å vise det frem. Karoline Dyhre Breivang satt opp et spill som passet de to som hånd i handske. Danskene ble merkbart stresset da de ikke lenger bare kunne stå å pakke rundt linjespiller Heidi Løke. Det ga naturlig nok mer plass til Løke også som kom til flere og flere sjanser jo lengre omgangen løp- ofte servert av Karo. Heidi ble norsk toppscorer med 7 mål. Karo passet selvfølgelig også på og få notert seg på scoringslista i jubileummskampen med en suser av et stegskudd.
Linn-Kristin Riegelhuth Koren fortsetter i samme stil som tidligere. I dag var hun sikker som 7-metersskytter da Norge trengte det og endte til slutt som Norges nestmestscorende i kampen med 6 mål.

Solbergs snuoperasjon

Silje Solberg slet med de danske skytterne de følrste 20 minuttebe av kampen, men nok en gang klarte hun å heve seg til et verdensklassenivå. Hennes forvandling i andre omgang krever enorm mental styrke. Hun drev danskene til vannvidd og endte til slutt opp med 21 redninger. Hun blr fortjent kåret til banens beste.

Full pott til Hovedrunden

Norge har et strålende utganspunkt i kampen om en semifinaleplass. Fire poeng av fire mulige med en luke på tre poeng til blandt annet Danmark er godt å ta med seg når Spania, Ungarn  og Polen venter i de tre neste kampene.  Spania med fire poeng, Ungarn tar med seg to og Polen null. Vi gleder oss til fortsettelsen!