Tre tap på Vestlandet – Larvik

Tre tap på Vestlandet

Den andre kamphelgen i Lerøyserien ble en langt tyngre affære enn den første. Helgen i Bergen endte med tre strake tap for våre 18-åringer. Mot Gjerpen på lørdag var de riktignok veldig nære et poeng eller to.

Larvik mot Gjerpen er et oppgjør som klinger godt i et håndballøre. Det er riktignok en stund siden at klubbenes a-lag har støtt på hverandre i tette oppgjør. Det gjorde klubbenes jenter 18-lag denne helgen i den første kampen under Lerøyhelgen i Sandslihallen utenfor Bergen på lørdag. Gjerpen dro det lengste strået til slutt og vant 17-16 etter at Larvik var det førende laget i første omgang.

-Dette føles rett og slett surt, forteller lagets trener Katja Nyberg. Vi leder hele første omgang og går til pause med en tremålsledelse. De henter inn den og går forbi oss i andre omgang, men vi htar oss bra inn igjen og har alle muligheter til å ta både ett og to poeng, men da er vi rett og slett ikke kalde nok. Gjerpen har et par spillere som er faste 1. divisjonsspillere i klubben og det er nok det som utgjør forskjellen på lagene. Hos oss imponerte målvakt Ingvild Håkestad Thoresen. Hun var strålendehele veien.

Lørdagens andre kampe forbigås i stillhet. Vertene fra Viking var klart best i dette oppgjøret og vant til slutt 31-19.

-Viking stilte opp med et meget bra lag mot oss med blant annet tre gode førstedivisjonsspillere som ikke spilte da de tapte 28-20 mot Oppsal i første kamp eller i stortapet mot Gjerpen i siste kamp. To av disse var bakspillere og utrolig gode. Det ble litt for mye for oss.

Søndag avsluttet Larvik helgen mot Lerøyseriens lederlag Oppsal. Der ble jentene fra Oslo for sterke og vant 21-17. Det positive fra denne kampen var at Larvik hevet seg flere hakk fra Viking-kampen på lørdag.

-Det var et stort skritt i riktig retning, sier Katja, men desverre ikke godt nok til å ta poeng. Ingvild var nok en gang veldig god i mål. Det er flott å se at hun holder nivået for det venter fortsatt mange spennende kamper i Lerøyserien.

Larvik falt ned til 10.plass på tabellen etter helgens kamper, men det er kun tre poeng opp til Nordstrand på 4. plass. Serien ledes av Oppsal, Sarpsborgalliansen og Byåsen som alle har full pott 12 poeng.

Byåsen topper som nevnt serien. Fana og arrangør Våg ligger på 6. og 7. plass etter helgens kamper- to poeng foran Larvik som har fire poeng etter 6 kamper. Runden spilles helgen 14. og 15. februar.