Betydningsløst tap mot Ungarn – Larvik

Betydningsløst tap mot Ungarn

Norge var klare for semifinalen i EM som gruppevinner før kveldens kamp mot Ungarn. Det og at den norske troppen var preget av sykdom ga Ungarn en muligheten til å klå Norge. Ungarerne fikk relativt lett match mot Norge og vant til slutt 29-25. For Norges del starter den ordentlige festen på fredag med semifinale mot naboene i øst Sverige. Da får vi nok se en helt annen tenning fra den norske gjengen. .

Ny startoppstilling

Thorir måtte røre litt i gryta for å få satt opp en fornuftig startoppstilling før kampen. Begge Norges venstrekanter måtte melde forfall på grunn av sykdom på formiddagen. I tillegg ble en småsyk Silje Solberg holdt på benken. Norge kom på banen med turneringens beste linjespiller Heidi Løke som venstrekant. Det trekket fungerte godt i starten av kampen hvor Norge lenge var det førende laget, men etter at Ungarn kom ajour for andre gang i første omgang hadde Norge lite å svare med. Norge rullerte mye på laget i løpet av kampen, noe som naturlig nok ga noen utfordringer for samhandlingen både fremover og bakover.

Norge ble periodevis utspilt i  forsvar. Mot slutten av første omgang var det tendenser til litt kaos i de bakre rekkene, noe som ga Ungarns linjespiller Sabina Mayer altfor mye rom å boltre seg i. Det kan forklares med at Norge forsøkte flere spillere i midtforsvaret som ikke har altfor lang fartstid sammen på dette nivået. Den aggrisiviteten vi har sett i mange av de andre kampene var ikke å se.

Når alt kommer til alt hadde Ungarn rett og slett mer å spille for enn Norge i kveld. De ville gjerne være blant de seks lagene som får spille i Budapest under finalehelgen. Nå møter Ungarn Frankrike til kamp om 5. plassen på fredag. Den plassen ville nok gjerne Danmark hatt etter at de røyk ut av semifinalespillet etter tap mot Spania tidligere i kveld., men de var avhengige av norsk hjelp for å nå Budapest.

Semifinale mot Sverige

Norge har så langt gjennomført et strålende EM. Når man først gikk på et tap kunne det ikke passet bedre enn i en kamp uten resultatmessig betydning. Noen tenker kanskje at det går utover den flyten Norge har opplevd så langt, og at det kan få betydning for inngangen til semifinalen mot Sverige. Det tror ikke vi. Alle kunne se at Norge hadde noen utfordringer i kveld som var betydningsfulle for hvordan laget kunne disponeres. Vi velger å se det fra den positive siden, at Norge fikk hvilt noen spillere som har hatt masse spilletid så langt i mesterskapet.

Nora Mørk og Linn-Kristin Riegelhuth Koren så store deler av kampen fra benken. Det kan bli verdifullt for Norge på fredag. Sveriges inngang til semifinalen var mye tøffere enn Norges. Svenskene ville gjerne vinne grupen sin og skulle det skje måtte de slå Montenegro i ettermiddag, Det ble et durablig oppgjør som Montengro snudde til sin fordel i andre omgang og vant 30-29. Svenskene brant garntert mer krutt enn Norge i dag.

Dersom Norge ikke skulle slå Sverige på fredag er det fordi svenskene har et meget godt lag i dette mesterskapet.

I den andre semifinalen møtes regjerende europamester Montenegro rutinerte Spania.