Kyvåg-ros til Larvik – Larvik

Kyvåg-ros til Larvik

Frode Kyvåg har hatt en stor rolle i norsk håndball i en mannsalder og har sett og opplevd det meste innenfor sporten. Fredag var han gjest i VGTVs semifinalesending. Etter kampen ga Kyvåg seerne sin oppsummering av kampen og en beskrivelse på hvorfor Norge til stadighet tilhører verdenstoppen i kvinnehåndball. Der ga han Larvik Håndballkubb en god del av æren for den langvarige norske suksessen.

Rett etter at svenskene var satt på plass på fredag delte Frode Kyvåg ut verbale blomster til alle som fotjente det. På den listen finner vi selvfølgelig spillerne og lagledelsen til Norge som har gjort en fantastisk jobb under hele dette mesterskapet. Thorir og Mia for å ha styrt laget på en solid måte og for å ha tatt mange gode taktiske valg når det har vært nødvendig, valg som har endret kampbildet når Norge har vært i pressede situasjoner. Kyvåg gir spillerne ros for å ha utviklet seg på en positiv måte i klubbsammenheng, spesielt 90/91 generasjonen som noen muligens feilaktig, beskriver som «juniorgjengen» fortsatt.

Når Frode treker de litt større linjene for Norges suksess over tid kommer han ikke unna Larviks rolle i norsk og internasjonal håndball.

-Vi må ikke glemme Larviks fantastiske satsing over veldig mange år i denne sammenhengen, sier Kyvåg til VGTV. Deres posisjon i europeisk håndball, deres fantastiske treningsmiljø som mange av jentene er eller har vært en del av over tid. Larvik skal ha en stor takk for at vi nok en gang spiller om de edleste metallene.

-Ta en spiller som Nora Mørk som blir kåret til banens beste igjen. Hun har først og fremst utviklet seg gjennom spill i Champions League i Larvik. Så til tross for at hun har mistet et par sesonger på grunn av tunge skadeavbrekk, har hun stadig vært en del av et fantastisk treningsmiljø, avslutter Frode Kyvåg.