Kongepokal nr 15 – Larvik

Kongepokal nr 15

I kveld kan Larvik Håndballklubb gjøre plass til Kongepokal nr. 15 i premiehylla på klubbens kontor på Øya utenfor Larvik. HK Halden hadde som ventet veldig lite å stille opp med mot Larviks manskap i Oslo Spektrum i ettermiddag. Larvik ledet 14-5 halvveis. Avstanden mellom lagene ble bare større og større utover i andre omgang. Da kampen ble blåst av var Larvik 20 mål bedre en Halden- 35-15.

Selv om det på forhånd så ut som rått parti var det ingen fra Larvik som tok noe for gitt på forhånd.

-Jeg har vært nervøs i hele dag, forteller kaptein Gro Hammerseng-Edin rett etter kampen. Jeg var veldig spent på hvordan vi ville fungere sammen etter en så lang kamppause. Derfor er det godt å se at alle var «slått på» utpå der.

Marit Malm Frafjord fikk sin debut for Larvik i selveste finalen. Der ble det langt mer spill ennn hun hadde regnet med. Isabel Blnaco mistet finalen pga. skade, og når også Vilde Johansen i tillegg  fikk en smell i første omgang ble det full pakke for Marit.

-Jeg er utrolig sliten nå, forteller en smilende linjespiller etter kampen. Jeg hadde vel trodd at det skulle bli noen minutter, men ikke førtifem.

Marit spilte en bunnsolid kamp både i angrep og forsvar. Fremover fant hun timingen med bakspillerne fra start. Marit noterte seg for to mål, i tillegg tilrev hun seg flere 7-metere. Debut til 20 i stil.

EM-spillerne var heller ikke «julemette». Nora Mørk ble toppscorer med 8 mål. Sanna Solberg satt in 6 av 6, og Linka toget som vanlig opp og ned langs høyresiden i 60 minutter. Hun satt også inn 6 baller bak   gode målvakt Tone Wølner.

Thea Mørk fikk sitt velfortjente come back i Cupfinalen. Hun fikk vist frem en del av det som bor i henne i løpet av de 16-17 minuttene hun spilte. Først serverte hun et flott innspill til  Vilde Johansen. I starten av andre omgang kom den etterlengtede scoringen. Anja og Thea stakk på kontra der førstnevnte vippet ballen elegant til en fri Thea. Da Thea tok sats stod allerede søster Nora oppreist ved Larviks benk. Det var faktisk vanskelig å høre hvem av de to som jublet høyest for scoringen.

Vi må også få lov til å gratulere HK Halden med innsatsen. Jentene og benken jobbet iherdig gjennom hele kampen. Prestasjonen deres var å komme til Cupfinalen- i deres første sesong som elitelag!