«Linka» runder 500 kamper – Larvik

«Linka» runder 500 kamper

Linn-Kristin Riegelhuth Koren står midt oppe i en meget innholdsrik karriere. Cupgull, EM-tittel og nominering som Årets lagspiller til Idrettsgallaen 2015 er noe av det ferskeste på merittlista. Kampen mot Tertnes onsdag kveld blir hennes femhundrede som Larvik-spiller. Det har kun tre andre spillere oppnådd før henne.

Mer enn 40 kamper pr. sesong

Femhundre obligatoriske klubbkamper må rett og slett ansees som en skikkelig milepel. Linka debuterte for Larvik høsten 2002 og siden den gang har det blitt 11 ½ sesong i Larviks drakt. Kampantallet hadde vært langt høyere allerede hadde det ikke vært for at hun tok en sesong i Anja Andersens FC København.

I rødt og hvitt har hun altså spilt over 40 obligatoriske kamper pr. sesong.

Foran seg på listen finner vi det vi velger å kalle tre klubblegender. Under Cupfinalen for en uke siden fikk Lene Rantala fikk bokført en opptreden som stand-in for en skadet Alma Hasanic. Det sendte henne opp på likt kampantall som Tonje Larsen står oppført med pr. dato. Her er topp 5 før kampen mot Tertnes.

1 Tonje Larsen 668
1 Lene Rantala 668
3 Kari Mette Johansen 552
4 Linn-Kristin Riegelhuth Koren 499
5 Tine Rustad Albertsen 480

Vanvittig målsnitt


Linka har definitivt ikke vært arbeidsledig når hun har vært på banen. Hun startet karrieren i klubben som en hardtskytende bakspiller med et godt kontringsinstinkt, for så å ta rollen som målfarlig høyrekant på strak arm.

Hun er klubbens toppscorer i Champions League, Cupvinnercupen, serien, Cupen og Sluttspillet, eller for å si det på en annen måte; hun er Larviks toppscorer gjennom tidene i alle turneringer hun har deltatt i.

På 499 kamper har hun vært sist på ballen når Larvik har scoret ved 2924 anledninger. Som man ser nærmer hun seg en milepel på den fronten også.

Hennes snitt pr. kamp er rett og slett imponerende.  Det ligger på over 5,8 mål pr kamp.

Onsdag møter Larvik Tertnes for 50. gang i seriesammenheng- to av oppgjørene foregikk på nivået under eliten det året begge lag rykket opp.

Larvik har vunnet 45 av de 49 første oppgjørene. Tertnes har vunnet 4- sist gang den 29.04.2004.

Larvik-Tertnes, Grundigligaen, onsdag 7. januar kl.1830 i Arena Larvik