«Best 8» for 2014 – Larvik

«Best 8» for 2014

Nettstedet Handball-Planet.com har som vanlig gjennomført sine årlige kåringer der publikum og eksperter stemmer frem kvinnehåndballens beste spillere. Stjernelaget består av 8 spillere hvor en er stemt frem som beste forsvarer. Larviks Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble stemt frem som beste høyrekant. Kåringen samlet inn rett over 106.000 stemmer- alle kategorier medberegnet.

Sterk konkurranse

Det er en jury med 17 håndballjournalister fra hele Europa og håndballfansen som har stemt frem vinnerne i de forskjellige kategoriene. I kategorien beste høyre kant var Linka en av fire meget sterke kandidater, derfor er det utrolig artig å se at både juryen og fansen har valgt henne foran spillere som Carmen Martin (CSM Bucuresti / Spania), Jovanka Radicevic (Vardar / Montenegro) og Alexandra Do Nascimento (Baia Mare / Brasil).

Beste 8

Øvrige spilleposisjoner har også fått sine vinnere. Larvik hadde også med Nora Mørk som kandidat i kategorien Årets høyre back. Hun var populær blant fansen, men etter at juryens stemmer var lagt til måtte hun ta til takke med 2. plass bak Katarina Bulatovic. Norge ble beste nasjon med tre spillere blant de 8, mens Györ ble beste klubb med tre spillere på laget. Her er de 8 beste:

Venstre kant Maria Fisker Viborg / Danmark 30 poeng
Venstre back Cristina Neagu Buducnost / Romania 62 poeng
Playmaker Anita Görbicz Györ / Ungarn 39 poeng
Høyre back Katarina Bulatovic Buducnost / Montenegro 49 poeng
Høyre kant Linn-Kristin Riegelhuth Koren Larvik / Norge 32 poeng
Linjespiller Heidi Løke Györ / Norge 65 poeng
Målvakt Katrine Lunde Györ / Norge 39 poeng
Forsvar Linnea Torsetnson CSM Bucuresti / Sverige 18 poeng


Topp 5

Kåringen i de forskjellige posisjonene ga også et bilde på hvilke spillere som fikk flest stemmer totalt. Der gikk tidligere Larvik-spiller Heidi Løke til topps. Hun ble kåret til beste linjespiller, det med flest antall stemmer av samtlige spillere i de forskjellige kategoriene. Det ble ikke plass til Linka på topp 5 denne gangen, men vi finner en Larvik-spiller på lista. Nora Mørk havnet på 5. plass rett bak Katarina Bulatovic som var i samme kategori som Nora i kåringen. Andre- og tredjeplass går til to venstre backs, Cristina Neagu og Eduarda Amorim.

1 Heidi Løke Györ / Norge 65 poeng
2 Cristina Neagu Buducnost / Romania 62 poeng
3 Eduarda Amorim Györ / Brasil 53 poeng
4 Katarina Bulatovc Buducnost / Montenegro 49 poeng
5 Nora Mørk Larvik / Norge 40 poeng

Se hvem som kom nærmest her: Best 8 for 2014