Rykket fra Glassverket – Larvik

Rykket fra Glassverket

Larvik var Glassverket fullstendig overlegne i kveldens seriefinale i Arena Larvik. Kampen endte med timålsseier 26-16 etter pauseledelse 13-8. To gode målvakter, en på hvert lag, sørget for at publikum ikke fikk se flere enn 42 scoringer totalt. Aller best var Larviks Sandra Toft. Banens beste med god margin!

Kampen ble Sandra Toft sin store aften. Hun vartet opp med vanvittige 27 redninger på 43 skuddforsøk. Mange av redningene kom i situasjoner hvor hun ble overlatt til seg selv i kontringer og skudd fra 6 meter. I tillegg fulgte hiun stort opp bak sine hardtarbeidende lagvenninner når Larvik spilte etablert forsvar. Det tøffe forsvarsspillet og gode målvaktsspillet førte til at Glassverket fikk et par skikkelige lange perioder med måltørke. I første omgang varte den i tolv minutter, fra det 9. det til det 21. minutt. I andre omgang var det helt stopp fra det 11. til det 21. minutt.

Det mye takket være Sandras innsats bakerst. Kun 16 baklengs totalt og en redningsprosent på nærmere 63 i en toppkamp, ja da blir du banens beste!

Før kampen ble det spekulert i om Glassverkets EM-heltinne Veronica Kristiansen ville dukke opp i Arena Larvik, da det ryktes om et salg til Györ. Hun kom, men ble veldig godt tatt vare på av Larviks forsvar, der Karoline Dyhre Breivang og Nora Mørk holdt et ekstra godt øye til henne. Tre spillemål og to mål fra 7-metere ble kveldens beholdning for Vikki.

Det var først og fremst laginnsatsen Ole Gustav og nevnte Sandras innsats trener Ole Gustav Gjekstad trakk frem etter kampen.

-Du kan se at jentene ville veldig mye og det var først og fremst det vi ba om før kampen. Vi har perioder hvor setter et skikkelig forsvarstrykk på Glassverkets angrepsspill, det var noe av det som gledet mest, i tillegg til Sandras opptreden i målet.

-Det er periodevis mye bra å se i angrep også, men vi får ikke helt den uttellingen vi ønsker. Guro Rundbråten hos Glassverket står også en meget god kamp og er med på å holde tallene nede.

Ellers er det godt å se at både Marit Malm Frafjord og Thea Mørk fortsetter fremgangen. Marit jobbet og slet i begge ender av banen og ser ut til å komme bedre og bedre inn i Larviks spill. Thea Mørk imponerte med solid spill, spesielt under kampen siste kvarter der hun leverte noen klassescoringer og innspill etter flotte angrepskombinasjoner.

Larvik topper nå tabellen med full pott og 24 poeng- fem poeng mer enn Glasverket som fortsatt innehar andreplassen. Den liken skal bli tøff å tette for lagene bak.