Larvik vant i Halden – Larvik

Larvik vant i Halden

At Larvik slo Halden 31-20 i Remmenhallen i kveld kom nok ikke som noen overraskelse for noen. Litt mer overraskende var det nok at det skjedde med Tonje Larsen på plass i troppen. I kveld tok hun sine første skritt ut på håndballbanen med drakta på siden mai 2013.

Tonje spilte sin siste kamp før come backet mot Byåsen i sluttspillsfinalen i Arena Larvik i mai 2013. Siden den gang har hun rukket å bli mor og gjennomført en lang gjenopptreningsperiode. Ni minutter før slutt entret hun banen som forsvarsspiller. Selv om hun har all rutine i verden så var hun nervøs da hun byttet med Nora Mørk.

-Jeg skvatt litt da Ole ba meg om å gjøre meg klar, forteller Tonje rette etter kampen. Det skilte jo bare en fem-seks mål mellom lagene, ler hun, men det var veldig gøy å få kjenne på det igjen.

I perioden med Tonje i forsvar slapp Larvik kun inn ett mål og tro det eller ei, men den ene baklengsen irriterte henne rett etter kampen.

-Den baklengsen likte jeg ikke for der var jeg litt ute av posisjon. Sånt irriterer meg vet du, avsluter Tonje med et smil om munnen.

Ole Gustav Gjekstad var glad for å se Tonje på banen igjen og tror at hun vil bli en v

-Forhåpentligvis kan Tonje ta en forsvarsrolle i Champions League også. Ingen har mer rutine enn henne i den sammenhengen. Det kan komme godt med når trykket øker i Hovedrunden.

Halden kom for øvrig best i gang i Remmenhallen. Det var tydelig at de ville vise seg fra en bdre side enn i Cupfinalen i romjulen. Skuldrene befant seg en snau halvmeter lavere enn de gjorde da. Det tok tjue minutter før Larvik tok over som det førende laget i kampen. Halden bet seg fast og tillott ikke Larvik å lage noen stor luke før i kampen siste kvarter. Nora Mørk og Linn-Kristin Riegelhuth Koren var de ivrigste målprodusentene, begge endte med 7 mål hver seg.