Ny Østfold-tur søndag – Larvik

Ny Østfold-tur søndag

Søndag ettermiddag setter Larvik nok en gang kursen mot Østfold og kamp i Grundigligaen. Fredrikstad kjemper i bunnen av tabellen, men har tatt tre av fire poeng på de siste to kampene mot Halden og Skrim og med det krabbet opp på den åttende og siste plassen som gir sluttspill.

Fredrikstad vet veldig godt hva som venter på søndag, men som Ida Marie Wernersen, spilleren som har inntatt tredjeplassen på toppscorerstatistikken i ligaen sier til avisa Demokraten, vi spiller ikke for å tape.

– Vi får det kjempetøft, det vet vi. Vi må forsøke å tette igjen bakover så godt vi makter og sette oss delmål underveis. Da tror jeg dette går bra og vi får en positiv opplevelse. Vi har absolutt mulighet for å spille en god kamp, men det handler også om å være litt kyniske. Vi spiller ikke for å tape, sier Wernersen.

Fredrikstads trener Andre Jauert har planen klar for hvordan laget hans kan redusere antall baklengsmål.

– Vi må ta dem på kontringsfasen og la dem spille mest mulig etablert angrep. Det er ikke noen tvil om at de er best på den delen sammen med ankomstfasen. Klarer vi ikke det, kan det se stygt ut bakover på søndag, vurderer treneren som er inne i sin siste sesong som trener for FBK.

Larvik stiller uforandret fra kampen mot Halden sist søndag. Det betyr at vi fortsatt ikke får se Linn Jørum Sulland på banen. Hennes fotskade er fortsatt ikke leget.

Lagene har møtt hverandre en gang tidligere denne sesongen. Det var i Arena Larvik den 21. september, en kamp Larvik vant 34-16.

Fredrikstad BK-Larvik, Grundigligaen, søndag 25. januar kl.1800 i Kongstenhallen. Kampen ser du på TV2 Sumo.