«Nye» Györ – Larvik

«Nye» Györ

Det er nå kun noen få dager igjen til kampene i Hovedrunden i Champions League starter opp. For Larviks del skjer det i Györs splitter nye arena søndag kveld. Der møter Larvik et Györ-lag som har gjennomgått store endringer det siste halve året, men som fortsatt leverer varene.

Dette er rundens desiderte toppkamp. Begge lag gikk feilfritt gjennom gruppespillet i oktober og november. For Györ sin del betyr det at de vant samtlige seks kamper mot Viborg, Sävehof og Lokmotiv Zagreb. Mot Viborg hjemme ble det en knapp tomålsseier, mens det i de andre kampene skilte fra 5-11 mål mellom Györ og motstanderne. Vi kan vel trygt si at det for Larviks del ikke var like enkelt å vinne samtlige kamper.

Györ er regjerende mester i turneringen, ja de har faktisk vunnet de to siste utgavene. Våren 2013 var det Larvik som stod igjen med sølvmedaljene, mens det i fjor var Buducnost som trakk det korteste strået i finalen under tidenes første Final4 for kvinner.

Denne sesongens utgave av Györ er som nevnt tidligere ikke helt lik tidligere utgaver. Da sesongen dro i gang var det klart at Katrine Lunde, gravid og Katarina Bulatovic ikke ble å finne på lagoppstillingen i høst og vinter. Sistnevnte reiste «hjem» til Buducnost igjen.

Da gruppespillet så vidt var i gang kom også nyheten om at lagets superstjerne Anita Görbicz også ventet barn. Litt senere forsvant også kantspiller Adrienn Orban ut med en alvorlig skade.

Sakdene tok dessverre ikke slutt med det. Brasilianske Eduarda Amorim, lagets kanskje viktigste bakspiller, røk et korsbånd da Brasil deltok i en turnering i Spania i november, og for et par uker siden led Jelena Grubisic samme skjebne. Hun var hentet inn for å danne målvaktsteam med Orsoyla Herr.

I skrivende stund vet vi hvem som kommer til å erstatte henne. Kari Aalvik Grimsbø flytter umiddelbart til Györ, men vil nok ikke være klar for spill til kampen på søndag.

Hvem skal vi så se opp for på søndag? Svaret på det er mange. Györ hentet inn en seks-syv nye og gode navn i sommer.

Vi kan trygt si at Heidi Løke nå har overtatt rollen som lagets største stjerne. Hun blir nå enda viktigere i lagets angrepsspill.

Russiske Anna Sen forlot Rostov-Don i sommer til fordel for Györ. Hun må dra mye av lasset som venstre bakspiller etter at Amorim forsvant. Skal vi dømme ut i fra seriekampene Györ har spilt, så har det gått bra. Tyske Susann Müller er også ny. Den høyreiste høyre bakspilleren ble toppscorer i VM i 2013 og blir en stor trussel for Larvik til helgen.

Vi skal heller ikke glemme spanske Macarena Aguillar når vi er inne på nykommerne. I klubbsammenheng husker nok folk fra vårt distrikt henne som en av de viktigste spillerne til Itxako fra finalene våren 2011. Det var nok ingen stor overraskelse for folkene i Györ at Anita G hadde planer om å få barn, og da er ikke valget av erstatter vanskelig å forstå. I den rollen passer fotrappe Aguillar perfekt.

I tillegg til nevnte Aalvik Grimsbø har Györ benyttet januar til å plukke inn et par nye spillere. Tsjekkiske Jana Knedlikova og brasilianske Tamries Lima de Araujo er nå en del av Györs solide tropp.

Selv om det har skjedd store endringer i Györs tropp kan man trygt si at det fortsatt er mye kvalitet i laget.

Tabellen: (de fire beste etter hovedrunden til kvartfinale)

1. Györi Audi ETO KC 4 4 0 0 125 89 8
2. Larvik 4 4 0 0 106 94 8
3. Metz Handball 4 2 0 2 103 98 4
4. Viborg HK A/S 4 1 1 2 108 102 3
5. IK Sävehof 4 0 1 3 94 136 1
6. HCM Baia Mare 4 0 0 4 96 113 0

 Györi Audi ETO- Larvik, søndag 1. februar kl.1900 i Audi Arena / Viasat 4