Kanonstart på Hovedrunden – Larvik

Kanonstart på Hovedrunden

Vi tar nok ikke hardt i når vi sier at dette har vært en av de mest innholdsrike ukene i Larviks HKs levetid – på godt og vondt. Det startet vondt med nyheten om klubbens økonomiske problemer. Avslutningen på uka var det ingenting å si på, med en viktig seier på bortebane mot Györ i første kamp i Hovedrunden i Champions League, i det som kanskje kan karakteriseres som en av Larviks største prestasjoner i internasjonal sammenheng.

Det var nok mange som var spent på hvordan den tunge nyheten ville prege laget i den første internasjonale kampen for året. Det vi ble vitne til var en helprofesjonell gjeng som la trøbbelet igjen i garderoben, for så å gi alt i absolutt alle dueller, og da trykket var som verst, da utvisningene ramlet på, økte seiersviljen hos de hvite og røde. Det var ikke mye hjelp å få fra kamplederne i gult, snarere tvert imot, så jobben måtte jentene gjøre helt på egenhånd.

Larvik var det førende laget i slutten av første omgang og gikk til pause med en ledelse på 14-11. Den ble raskt spist opp av Györ i starten av andre omgang, etterhvert tok de også over føringen i kampen. Larvik ble satt under et enormt trykk fra Györs side i midten av andre omgang, da man havnet i en lang undertallsperiode med en og to spillere mindre på banen. Heldigvis klarte Larvik å bite seg fast via et par vidunderlige undertallsscoringer av Linn-Kristin Riegelhuth Koren.

Da det gjenstod seks minutter av kampen var Györ foran 25-23. Da så det litt mørkt ut, men som så mange ganger tidligere denne sesongen slo Larvik tilbake i sluttminuttene. Der var innsatsen til målvakt Alma Hasanic, som avløste Sandra Toft midtveis i omgangen, helt avgjørende med noen solide redninger på gjennombrudd fra Aniko Kovacics og Macarena Aguillar. Vi skal heller ikke glemme Alina Wojtas sine perler av noen mål i samme periode.

På en kveld som denne velger vi å rose laget for en vanvittig innsats. Trøbbelet på utsiden av banen har definitivt ikke fått lov til å svekke lagmoralen, snarere tvert imot!

Seieren i kveld føles som en fin måte å kunne si  takk til alle som har stått opp og støttet klubben denne uken. Dere er det mange av, og det er vi ydmyke og takknemlige for!

Vi håper at enda flere vil vise sin støtte ved å kjøpe billett til kampen mot Viborg førstkommende lørdag kl. 1830. Vi sees vel i Arena Larvik da?