Superforsvar ga storseier – Larvik

Superforsvar ga storseier

Larvik var overhode ikke preget av den tøffe kampen i Györ på søndag og knuste Storhamar med 20 mål i Arena Larvik i kveld. Det som gledet trener Ole Gustav Gjekstad aller mest var den gode innstillingen til å jobbe knallhardt bakover. Det var med på å knekke Storhamar og deres EM-stjerner Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen allerede etter halvspilt første omgang. Da ledet Larvik 10-2.

-Inngangen til denne kampen handlet om det defensive, forteller Ole Gustav til lokalavisen www.op.no etter kampen. Forsvarsspillet i kampen på Hamar i høst er kanskje noe av det svakeste vi har levert i år, derfor var det gledelig å være vitne til den solide jobben som ble lagt ned i kveld. I tillegg var det flott at vi kunne bytte mye. Vi skiftet fire og fire i begge omganger og absolutt alle leverte når de var på.

Larvik kom til kampen uten kaptein og forsvarsbauta Gro Hammerseng-Edin. Hun fikk en pause for å gjøre seg klar til storkampen mot Viborg førstkommende lørdag. Fra tribunen fikk hun se sine lagvenninner imponere i den delen av banen som hun vanligvis er frontfigur. Larvik nektet å gi rom til Storhamars fotrappe linjespiller Ellen Marie Folkvord samtidig som det ble satt hardt press på bortelagets bakspillere. Det var kun Maja Jakobsen som slapp til en gang i blant. Hun ble Storhamar toppscorer med 7 mål.

Larviks publikum fikk også et gledelig gjensyn med selve «frøken Larvik». Tonje Larsen spilte halve kampen i Laviks forsvar og det gjorde hun godt. Perioden hun stod sammen med Kristine Breistøl og Alina Wojtas var ekstra artig. Et høyere midtforsvar har nok aldri Larvik hatt. Da var det ikke enkelt for Storhamar å angripe «luftveien».

Offensivt var det mange som meldte seg på og det var kun nevnte Larsen som ikke rakk å tegne seg for mål. Hun avsluttet de siste tre minuttene som linjespiller sammen med Vilde Johansen, men fikk lite å jobbe med. Thea Mørk ble toppscorer med 6 mål, mens søster Nora ble kåret til banens beste spiller av en jury i hallen.

Kveldens resultater i Grundigligaen sendte Larvik et langt skritt på veien mot seriegull. Tabelltoer Glassverket tapte 28-22 mot Nordstrand på hjemmebane og ligger nå 7 poeng bak Larvik med syv serierunder igjen å spille.

Lørdag venter en langt tøffere oppgave for Larvik. Da fortsetter Hovedrunden i Champions League med kamp mot Viborg i Arena Larvik kl.1830. Vi håper publikum kjenner sin besøkelsestid og stiller opp i hopetall!