Viborg- en klubb med tradisjoner – Larvik

Viborg- en klubb med tradisjoner

Viborg HK må med rette kunne kalles Danmarks beste damehåndballklubb gjennom tidene og er nok den klubben de fleste i Norge tenker på når man snakker om dansk kvinnehåndball.

Viborg har et meget velfylt premieskap fra før. Klubben kan blant annet vise frem tre Champions League pokaler. Den siste ble vunnet i sesongen 2009/10, i en sesong hvor nettopp Viborg var Larviks nemesis i semifinalene. Viborg har i tillegg tre seire i EHF Cup, en i Cupvinnercupen, samt fjorten danske mesterskap og ti cupmesterskap å vise til.

I dagens Larvik-lag finner vi to spillere som også har spilt for Viborg. Tonje Larsen og Marit Malm Frafjord har begge vært med på å hente hjem trofeer til de grønne og sorte. I tillegg har både Amanda Kurtovic og Ida Bjørndalen Karlsson tatt turen fra Larvik til Viborg.

Larvik og Viborg har møttes ofte i europeisk sammenheng, men det begynner å bli en stund siden sist. Larvik har hele tiden vært en del av det gode selskap i Champions League- det har ikke skjedd like ofte for Viborg de seneste årene.

Klubbene var i samme Champions League gruppe høsten 2012. Viborg vant begge oppgjørene den gang. Hjemme ble det 34-28, mens det endte 20-19 i Larvik. Da gruppespillet ble avsluttet var det allikevel Larvik som avanserte til Hovedrunden som gruppevinner, mens Viborg ble slått ut og måtte fortsette i Cupvinnercupen. Larvik ble senere slått ut i semifinalen av Buducnost, mens Viborg måtte klappe for FTC Budapest da de mottok pokalen for seieren i Cupvinnercupen.

Forrige sesong var Viborg tilbake på tronen i dansk håndball etter det lengste mesterfraværet klubben har opplevd siden det første DM-gullet i 1993/94- tre sesonger.

Det førte klubben direkte inn i sesongens Champions League hvor de havnet i gruppe med Györ, Sävehof og Lokomotiva Zagreb. Viborg endte opp på en andreplass bak suverene Györ, foran Sävehof og Zagreb.

Laget entret Hovedrunden med 3 poeng som nå er økt til fem etter thrilleren mot Metz sist mandag, som Viborg til slutt vant 27-26. Viborg blir definitivt å regne med i kampen om en av de fire plassene til kvartfinalene som spilles i april.

Larvik-Viborg, lørdag 7. februar kl.1830 i Arena Larvik.