Kvartfinaleklare etter to kamper – Larvik

Kvartfinaleklare etter to kamper

Larvik så for seg en tøff kamp mot Viborg i kveld, men det ble det ikke. Et fra før skadeplaget Viborg kom til kamp uten to av sine stjernespillere Rikke Skov og Louise Burgaard. Uten de to var gjengen sjanseløse mot et solid Larvik som cruiset inn til 31-18 og sikker plass i kvertfinalene i april. Viborg måtte avslutte kampen med målvakt Rikke Poulsen som høyre kant etter at Louise Lyksborg pådro seg sin tredje utvisning. Det må være første gang det skjer i en Champions League kamp og forhåpentligvis den siste.

Etter kun to runder i Hovedrunden er Larvik alllerede klare for neste nivå i turneringen, kvartfinalene. De fire beste lagene i gruppen tar seg videre dit og i skrivende stund kan ikke Larvik ende lenger ned på tabellen enn nummer fire. Lagene bak som kjemper om avansement er enten dårligere enn Larvik i de innbyrdes oppgjørene, Metz og Baia Mare, eller har få få poeng etter to runder, som i tilfellet med Sävehof.

Ambisjonene til Larvik strekker seg nok lengre enn som så, og hvorfor skulle de ikke det? Larvik er så langt det eneste laget som ikke har avgitt ett eneste poeng i Champions League denne sesongen. Her er det bare en ting å gjøre, gå etter førsteplassen og bedre seeding i kvartfinalen.

I kveld var det adri noen fare for at Larviks seiersrekke skulle møte sin ende. Kampen utviklet seg slik at Larvik kunne rulle rundt på laget og gi samtlige på kortet en god dose spilletid. Gro Hammerseng-Edin ruslet til benken før det var gått ti minutter av første omgang og ble der ut kampen. Hun rakk dog å score to mål på tre forsøk før hun tok kvelden.

Karoline Dyhre Breivang har spilt mye som ren forsvarspiller i de internasjonale kampene. I kveld overtok hun taktpinnen i angrep og den jobben gjorde hun så godt at juryen i hallen kåret henne til Larviks beste spiller.

Larviks lag og målscorere

Sandra Toft, Tonje Larsen, Anja Hammerseng-Edin 2, Marit Malm Frafjord 4, Karoline Dyhre Breivang 4, Nora Mørk, Gro Hammerseng-Edin 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Vilde Ingeborg Johansen 2, Kristine Breistøl 2, Thea Mørk 4, Sofie Heide Lund, Sanna Solberg 1, Alina Wojtas 4 og Alma Hasanic.