Den hvite veggen stoppet Györ – Larvik

Den hvite veggen stoppet Györ

Makan til forsvarsinnsats er det lenge siden vi har sett fra Larvik sin side. Bak den hvite veggen befant det seg en oransj sikkerhetsvegg som heter Sandra Toft. Det ble for mye å forsere for tittelforsvarerne fra Györ. Denne sesongen har inneholdt en rekke høydepunkter, men det vi ble vitne til i kveld havner rett og slett øverst på lista. De 3973 tilskuerne som omkranset banen fikk med seg en kamp som var mer dramatisk en vakker. Begge lag tok i så det holdt rundt egen 6-meter og ga ikke fra seg en centimeter uten kamp. Det ble Larviks lille rykk fra 15-12 til 19-13 som ble det avgjørnde for utfallet. Györ kom med en skummel sluttspurt, men den holdt ikke inn.

Begge lag var godt klar over betydningen av kampen. Larvik ville være gruppevinnere med seier. Det hadde ikke Györ lyst til å oppleve og var det laget som startet kampen best, men de ledet aldri med mer enn ett mål i den perioden de førte an. Her hører det med til historien at ungarerne misset sine tre første forsøk fra 7-metersmerke mot Sandra Toft.

Det tok 18 minutter før Larvik fikk sin første ledelse for kvelden. Det skjedde da Anja Hammerseng-Edin satt inn 8-7 til Larvik. Til pause ledet Larvik 12-9. Andre omgang startet med to Larvik-mål, mens det tok gjestene hele 10 minuter før deres første mål i omgangen dukket opp på måltavlen. Da det gjenstod drøye 15 minutter av kampen stod et 15-12 til Larvik. De neste snaue syv minuttene vant Larvik med 4-1. Det rykket ble avgjørende for kampen. Györ kriget seg tilbake til kun to mål bak- 20-18. Det gjenstod fortsatt 1.45 av kampen, men rett etter det pådro Dorina Korsos seg en utvisning. Sanna Solberg økte til 21-18 da det gjenstod litt over ett minutt. Det ga Larvik den roen som skulle til og publikum anledning til å saterte feiringen på tribunen.

Grunnlaget for Larviks seier ble lagt via et vannvittig godt forsvarsspill og en usedvanlig opplagt Sandra Toft helt bakerst. Larviks plan med å stenge av Heidi Løke og la Györs bakspillere heller ta noen skudd fungerte mer elle mindre perfekt. De gangene det glapp var som regel Sandra Toft på plass. Trener Ole Gustav Gjekstad tok frem de store ordene etter kampen.

-Vi er helt rå bakover og har en målvakt som leverer på et meget høyt nivå,  ikke minst i de litt kristiske situasjonene. Jeg har vært i klubben i 12 år og vært med på mye, men jeg tror dette var vår beste defensive prestasjon i min tid.

Det kan ikke har vært lett for juryen å kåre Larviks beste spiller i kveld. Valget falt på den oransje miniveggen bak den store hvite veggen- Sandra Toft. Den avgjørelsen kan vi lett være enig i.

Kampen fikk også den rammen den fortjente. Hele 3973 tilskuere omkranset banen i Arena Larvik i kveld. Takk til samtlige som kom. Dere fortjener tittelen Larviks åttende spiller!