Seriemestere onsdag? – Larvik

Seriemestere onsdag?

At Larvik blir seriemestere denne sesongen har sett klart ut en god stund, med en syv poengs luke ned til Glassverket på andre plass. Onsdag kveld kan det hele avgjøres i praksis ved at Larvik tar poeng mot Skrim Kongsberg på hjemmebane i Arena Larvik.

Det vil i isåfall bli klubbens 17. seriegull totalt og det 11. på rad. En annen ting som ser ganske sikkert ut, er at vi vil få en ny sølvvinner etter 10 år på rad med Byåsen på plassen bak Larvik. Glassverket har som Larvik, en syv poengs luke ned til laget bak når det gjenstår fire kamper av Grundigligaen 2014/2015. Glassverket kan sikre sølvet med seier over Byåsen i morgen.

Så hva gjenstår av spenningen i ligaen denne sesongen? Kampen om tredjeplassen har fått en ny deltager etter forrige serierunde. Byåsen startet sesongen svakere enn normalt, men har sakte men sikkert tatt seg tilbake i kampen om bronsjemedaljene. Oppsal og Tertnes står begge med 22 poeng, med Byåsen poenget bak. Oppsal har nok det enkleste programmet i innspurten, da de har spilt ferdig mot både Glassverket og Larvik. Det har ikke Byåsen og Tertnes. Begge lag skal faktisk ut mot både Larvik og Glassverket iløpet av de fire siste rundene.

I helgen som gikk ble det definitivt klart at det tidligere topplaget Stabæk må ta steget ned i 1. divisjon. Kampen om å unngå den siste plassen som gir direkte nedrykk ser ut til å stå mellom lagene fra Østfold, Fredrikstad og Halden. I øyeblikket er det Halden som innehar «Sorteper» med ti poeng, to poeng bak Fredrikstad på kvalikplassen. Rett over der kan hverken Nordstrand, Skrim eller Storhamar føle seg helt trygge. Nedrykk er nok ikke helt sannsynlig for de lagene, men kvalikplassen kan de fortsatt havne på.

Det som er klart er at vi får et gjensyn med Sola på toppnivå neste sesong. Søndag sikret de seg opprykk til Grundigligaen via uavgjort borte mot Njård. Det poenge var altså gull verdt for Sola, men muligens litt for lite for Njård. Det medførte at en skikkelig «fersking» på toppnivå, Molde, nå har en luke på fem poeng ned til Njård på tredjeplass og seks poeng til Rælingen på fjerde, med fire kamper igjen å spille. Molde rykket opp til 1. divisjon før inneværende sesong og ser nå ut til å gå mot sitt andre opprykk på rad. Det må isåfall kunne kalles en liten bragd om det skjer!

Larvik- Skrim Kongsberg, onsdag 4. mars kl.1830 i Arena Larvik