Seriemestere! – Larvik

Seriemestere!

Da var det klart! Larvik HK er seriemester for 17. gang. Poeng i kveldens kamp mot Skrim var kravet og det ble ikke bare ett, men to. Larvik vant 35-21 etter å ha ledet 14-10 til pause. Nå viste det seg at Larviks seriemesterskap falt på plass allerede 5. minutter ut i 2. omgang. Da kom beskjeden om at nærmeste konkurrent Glassverket hadde tapt 29-28 for Byåsen i Drammenshallen.

De siste sesongene har Larvik hatt for vane å avgjøre gullkampen i god tid før siste serierunde, så også denne gangen. Vi så mange store og stolte smil i Arena Larvik rett etter kampen, for i denne utgaven av Larvik er det faktisk en stor andel førstegangsvinnere, når vi snakker om tittelen som norsk seriemester.

Marit Malm Frafjord har vunnet gull i Danmark og mange titler med flagget på brystet, men er kansjke den spilleren som har lengtet mest etter den norske tittelen. Marit opplevde å ta seriesølv hele 6 ganger bak Larvik i sin tid i Byåsen. -Yes, det var på tide, var hennes enkle svar da lokalavisen op.no snakket med henne etter kampen. -Jeg vet godt hvordan sølvmedaljene ser ut, og tipper at gullet ikke ser helt ulikt ut, men med en mye, mye penere farge.

Sandra Toft og Sanna Solberg ble også mestere for første gang. Det samme gjelder Alina Wojtas, men hun har som Marit opplevd å vinne gull  med forrige arbeidsgiver, for Alinas tid med MKS Lublin.

Medaljer og pokal vil bli delt ut i forbindelse med sesongens siste hjemmekamp i serien mot Byåsen. Den spilles onsdag 25. mars kl. 1830 i Arena Larvik.

Om kampen kan vi si at vi ble vitne til to forskjellige omganger. I første omgang fikk ikke Larvik opp det nødvendige tempoet som må til for å riste av seg Skrim. I andre omgang fikk se et langt mer aggresivt Larvik, det ga blant annet langt flere kontringsmuligheter, og de ble som regel benyttet på beste mulige måte. Omgangsresultatet ble småpene 21-11.

Søstrene Mørk var i slag i kveld. Både Nora og Thea ble Larviks toppscorere med  7 mål hver. Juryen valgte storesøster Thea som banens beste. Det var velfortjent og det var ekstra artig å se gliset til søster Nora da Thea fikk et beist av en spekeskinke fra Abrahamsen Catering som premie. Vi blir ikke overrasket dersom den stod på menyen i Mørk-leiligheten i kveld.