To mål unna 3000 – Larvik

To mål unna 3000

Linn-Kristin "Linka" Riegelhuth Koren er etter manges mening inne i sin beste sesong som håndballspiller noensinne. Hun har for lengst overtatt rollen som Larviks måldronning gjennom tidene. Onsdag spiller Larvik og "Linka" seriekamp mot Stabæk i deres nye storstue Nadderud Arena. Før avkast er "Linka" kun to baller unna fantastiske 3000 scoringer for Larvik Håndballklubb.

Fantastisk snitt

«Linka» er inne i sin tolvte sesong for Larvik og har så langt spilt 513 kamper for klubben. Før onsdagens kamp står hun oppført med 2998 scoringer. Det gir et fantastisk målsnitt på hele 5,8 mål pr kamp. Det er rett og slett et imponerende tall. Lina Olsson Rosenberg er nummer to på denne listen med sine 1904 scoringer.

Av dagens aktive spillere er det veteranen Tonje Larsen som er nærmest «Linka» og Lina på denne listen. Hun er nummer tre på totaloversikten med 1492 mål.

Topp mot bunn

Larvik og Stabæks siste par uker har gitt lagene to svært forskjellige skjebner. Stabæk har vært ligaens bunnpropp gjennom hele sesongen og for et par uker siden ble det klart at klubben må ta ny sats i 1. divisjon. For Larvik del har de siste ukene båret preg av gode nyheter. Sist onsdag ble klubbens 17. seriemesterskap bekreftet, to dager senere kom nyheten om at klubbens styre hadde sagt ja til fortsatt drift.

Larvik og Stabæk har møtt hverandre 52 ganger tidligere. Det har gitt 49-1-2 i favør Larvik. Stabæks to seire kom i den sesongen da Larvik ble nummer fem i eliteserien 1998/99. I januar 2008 var Stabæk meget nær å bryte Larviks lange seiersrekke i seriesammenheng. Da ble Stabæk tildelt et 7-meterskast i kampens siste sekund på stillingen 24-24. En bestemt og rutinert Lene Rantala ryddet opp i det, og sørget for at rekken som startet i 2001 fortsatt forble intakt.

HUSK!

Larvik-Sävehof, lørdag 14. mars kl.1830 i Arena Larvik

billetter