Spenning til siste sekund – Larvik

Spenning til siste sekund

Lørdag og søndag spilles den siste runden i Champions League Hovedrunde. En ting er sikkert; det er duket for en spennende helg!

I begge gruppene er det mye som fortsatt ikke er avklart med tanke på hvilke lag som tar seg til kvartfinalene, og hvilken plass på tabellen de inntar. Det siste har som kjent mye å si for fortsettelsen i turneringen.

Det som er klart før siste runde er at Larvik og Buducnost er suverene gruppevinnere og skal møte lagene som havner på plass fire i motsatt gruppe.

Det er også klart at Györ blir nummer to i Larviks gruppe og skal møte laget som blir nummer tre i gruppen til Buducnost, og at Sävehof, Leipzig og Krim er uten muligheter til avansement før det tas avkast rundt omkring i Europa.

Der stopper også det som er enkelt å forklare. I Larviks gruppe slåss Viborg, Metz og Baia Mare om de to siste plassene som gir rett til kvartfinalespill.

Gruppe 2

Baia Mare og Viborg møtes i Romania på søndag kveld kl.1900. Samtidig spiller Metz mot Györ i Frankrike. Viborg har syv poeng, mens de to andre har seks poeng.  Györ har ingenting annet enn æren å spille for, i motsetning til sin motstander Metz. De kvalifiserer seg med seier, men blir det tap eller uavgjort vil de være avhengig av utfallet i Romania. Ender de likt på poeng med Baia Mare vil de gå videre på bedre resultater i innbyrdes oppgjør. Uavgjort holder ikke dersom Baia Mare vinner mot Viborg, da ryker de ut etter samme innbyrdes regel mot Viborg.

Vinneren av kampen i Baia Mare er garantert plass, uavgjort holder for Viborg, men gir ingen garanti for Baia Mare, men hoder dersom Györ vinner sin kamp. Taperen av kampen vil uansett være avhengig av resultatet i den andre kampen.

Felles for de tre lagene er at de alle holder skjebnen i egne hender.

Gruppe 1

I gruppen hvor Larvik skal finne sin kvartfinalemotstander vet vi hvilke lag som går videre. Det som er uklart før runden her, er den endelige rekkefølgen på plassene to, tre og fire. Det som er interessant sett med Larvik-øyne er å finne ut av hvilket lag som ender som nummer fire.

Dinamo Volgograd har andreplassen i gruppen før avkast, etterfulgt av Vardar på tredje og Thüringer på fjerde. Her kan vi bli vitne til et trekantdrama dersom Vardar slår Dinamo i Skopje og det ender med hjemmeseier i det hel-tyske oppgjøret Thüringer-Leipzig.

Da får vi tre lag på elleve poeng. Andre plassen går da til Dinamo, etterfulgt av Vardar og Thüringer. Vardar kan snappe andreplassen fra Dinamo, for at det skal skje må Thüringer tape sin kamp samtidig som Vardar vinner sin med mer enn åtte mål.  I dette scenarioet blir Thüringer uansett nummer fire og Larviks motstander i kvartfinalene.

Vardar kan bli nummer fire, men da må de tape hjemmekampen mot Dinamo samtidig som Thüringer slår Leipzig.

 

Slik spilles kampene:

Dag Kl Kanal/ Plattform
Lørdag 18:30 Larvik Sävehof Viasat 4 / Viaplay.no
Lørdag 19:00 Vardar Dinamo Volgograd ehfTV.com
Søndag 14:00 Thüringer Leipzig ehfTV.com
Søndag 19:00 Buducnost Krim Mercator ehfTV.com
Søndag 19:00 Metz Handball Györi Audi ETO ehfTV.com
Søndag 19:00 Baia Mare Viborg HK ehfTV.com

*Alle klokkeslett er norsk tid.

TABELLER

Larvik- Sävehof, lørdag 14. mars kl.1830 i Arena Larvik/ Viasat 4

billetter