Skuddkraft og fart – Larvik

Skuddkraft og fart

Før denne sesongen startet mistet Thüringer HC (THC) to store profiler i Alexandrina Barbosa, som de som følger med sikkert husker fra Larviks finalekamper mot Itxako i 2011, til franske Fleury Loiret og linjespilleren Anja Althaus til Vardar. Althaus har en fortid i blant annet danske Viborg.

Tapene av disse ble sett på som ganske betydelige, men det har på ingen måte stoppet THC i Champions League denne sesongen. Troppen består fortsatt av en rekke spillere som holder høyt internasjonalt nivå.

I backrekka finner vi skuddkraft i blant annet den tyske landslagsspilleren Nadja Nadgornaja. Jenta som er født i Kiev i Ukraina, men oppvokst i Düsseldorf, har skuddet som sin største force på håndballbanen. Hun er THCs toppscorer med 72 mål i Champions League. Hennes tidligere bestenotering er 39, så man kan trygt si at hun er inne i en god sesong.

Skuddkraft kan man trygt si at Franziska Mietzner med sine 192 cm på strømpelesten har som sin store styrke, tysk landlagsspiller også hun.

Stor fart er det flere som har i dette mannskapet, men den spilleren som illustrerer dette best er venstre kant Sonja Frey fra Østerrike. I tillegg til å være veldig synlig i kontringene til THC,  blir hun ofte involvert i spillet innover i banen fra sin kantposisjon, selv om hun ikke rager høyere enn 169 cm. over havet.

Katrin Engell er klubbens veteran i europeisk sammenheng. Hun debuterte i Champions League sammenheng i 2001/02 for Hypo, den gang som høyre kantspiller. Fjorten år senere holder 31-åringen fortsatt et meget høyt nivå, og er THCs nest mestscorende i turneringen med 59 mål, nå som høyre bakspiller.

I playmakerrollen finner vi tyske Kerstin Wohlbold, også hun tysk landslagsspiller. Wohlbold har sine desiderte styrke i gjennombruddsspillet, men har også et godt blikk for sine medspillere.

I målet har THC Jana Krause. Hun har vartet opp med en rekke store prestasjoner i år. Hun ble ikke med til EM i Ungarn og Kroatia, men var med sist det tyske landslaget var samlet.

Landslagserfaring finner vi også hos hørye kantene Svenja Huber (GER) og Lydia Jakubisova (SVK), samt nederlandske Danick Snelder. Sistnevnte er førstevalg som linjespiller i THC.

Selv om THC er ganske ferske på den internasjonale scene har de rukket å bygge opp et temmelig erfarent mannskap. De to kommende helgene vil vise om det er nok til å stoppe Larviks seiersrekke som nå teller 39 kamper.

Thüringer HC- Larvik, lørdag 4. april kl.1400 på Viasat 4.