Første møte Thüringer HC – Larvik

Første møte Thüringer HC

Kvartfinalekampene mellom Larvik og Thüringer HC (THC) blir de første møtene mellom lagene noensinne.

Noe av forklaringen på det kan nok være at tyskerne er temmelig ferske på toppnivå. Kubben, slik som den fremstår i dag, har ikke lange levealderen. Modellen så dagens lys i år 2000, da HC Erfurt slo seg sammen med SV Empor Bad Langensalza. Klubbens navn ble da Thüringer HC Erfurt- Bad Langensalza, fornuftig forkortet til Thüringer HC eller bare THC.

 

Klubbens aller første møte med den tyske eliten kom i 2005. Debuten europeisk håndball kom så sent som i sesongen 2008/2009, da spilte klubben seg frem til finalekampene i Challenge Cup. Der ble franske Cercle Nimes for sterke og vant begge kampene.

 

THC fikk sitt gjennombrudd i Tyskland i sesongen 2010/2011. Da ble de tyske mestere og cupmestere for første gang. Tittelen som tyske mestere har de ikke sluppet fra seg siden. Det betyr at klubben nå står oppført med fire tyske mesterskap på rad, samtidig som at de har plusset på med et cupmesterskap til i 2013.

 

Siden gjennombruddet i Tyskland i 2011 har klubben rukket å skaffe seg en god dose erfaring fra verdens beste klubbturnering Champions League. Debuten kom i 2011/2012, da ble møtet med turneringen temmelig brutal. Det endte med ett poeng på seks kamper, det poenget tok de mot Byåsen i den siste kampen i gruppespillet.

 

Sesongen etter endte THC som nummer tre i sin gruppe med seks poeng, bak Zvezda og Budcnost, men foran Viborg. Det ga et liv videre i Cupvinnercupen, men der sa det stopp mot Hypo i semifinalen.

 

Forrige sesong rykket man opp en plass i gruppespillet. Andreplassen bak Györ ga avansement til Hovedrunden. Det utrolige her var at fire poeng var nok til å gå videre. De tre lagene bak Györ endte alle på fire poeng, med THC som beste lag i innbyrdes møter.

 

Etter at Hovedrunden var ferdigspilt fikk THC kjenne på hvordan det er når innbyrdesregelen går imot deg, for den sendte FC Midtjylland til tidenes første Final4. Begge lag endte på syv poeng, men i dette tilfellet var det danskene som hadde gjort det best i oppgjørene lagene imellom.

 

Det leder oss frem til sesongen vi holder på med. Innledningsvis havnet THC i det som ble kalt «dødens gruppe», sammen med Buducnost, Vardar og Podravka. Heldigvis for tyskerne så gikk tre av de fire lagene til Hovedrunden. Dit kom THC med kun to poeng. Der plusset de på med ni til og havnet med det på elleve totalt, det samme som Dinamo og Vardar. Den innbyrdes tabellen kom de dårligst ut av, det ga Larvik som motstander i kvartfinalene.