Opptur med Müller – Larvik

Opptur med Müller

Herbert Müller er mannen bak Thüringer HC (THC) sine fremganger i tysk og europeisk håndball. Det var først da den rumenskfødte tyskeren kom til klubben i 2010 at THC begynte å vinne noe.

Vi snakker om en særdeles karismatisk fyr, en mann som leder laget sitt med en entusiasme vi sjelden har sett maken til. Han er høyt og lavt i samtlige seksti minutter av en håndballkamp, og har nok minst like stort behov for en dusj etter kampen, som det spillerne hans har. I hans «regjeringstid» har klubben vunnet fire strake tyske mesterskap samt to tyske cuptitler.

Før denne sesongen var han dog ikke superoptimistisk på sitt eget lags vegne. Dette sa han da han ble intervjuet av ehfcl.com før Champions League dro igang.

-Forrige sesong var fantastisk, vi tok oss til Hovedrunden og gjorde en god figur der, men vi er nok noe svakere denne sesongen. Vi har mistet to av våre største profiler til andre klubber, Alexandrina Barbosa Cabral til Franske Fleury Loiret og Anja Althaus til Vardar. Det betyr ikke at vi blir noen push over, ingen av motstanderne våre kommer til å få noe gratis!

Med fasit i hånd kan man trygt si at Müller har sine ord i behold. Ingen fikk noe gratis, og på sin vei til kvartfinalen slo THC blant annet Vardar, lage som Müller holdt som en av de to største favorittene til å gå til topps i Champions League før det hele startet i oktober.

I samme intervju uttalte han også at han trodde vi ville få se en ny vinner av turneringen.

-Jeg tror at finalen i Budapest vil bestå av to av de lagene vi har møtt på vår vei, Vardar og Buducnost. I tillegg tror jeg at Györ vil være med under Final4-helgen. Den fjerde deltageren tror jeg faktisk kan bli Larvik.

Müller kan fortsatt få rett i noe her, men vi tipper at han ikke har noe mot i å ta grådig feil heller. Vardar og Györ møtes allerede i kvartfinalen, og vi regner med at Müller selv, gjerne ser sitt lag som den fjerde deltageren i stedet for Larvik.