Vil bli historiske – Larvik

Vil bli historiske

-men er hardt rammet av skader før kvartfinalene

-Det er rett og slett et mirakel at vi kom så langt. Det sier Thüringers trener Herbert Müller til EHFCL.com før kvartfinalekampene mot Larvik. Han er fortsatt overrasket og imponert over laget sitt.

Han så ikke spesielt lyst på mulighetene til  å nå hele veien til kvartfinalene da trekningen til gruppespillet ble klart sist høst. THC havnet i gruppe med forhåndsfavorittene Buducnost og Vardar, med Podravka som det fjerde laget, men til hovedrunden kom de, da steg ambisjonsnivået også.

-Da vi hadde kommet inn i andre trinn, ble vårt nye mål å nå kvartfinalene, forteller Müller.

Det med viten om at man kom inn i Hovedrunden med kun to poeng etter en sterk seier mot Vardar på hjemmebane i Nordhausen. Kampene i Hovedrunden ga THC ni poeng til, totalt elleve.

-Ingen kunne forvente det av oss, men til slutt havnet vi altså samme poengsum som Vardar og Dinamo. Mine spillere har virkelig imponert meg, fortsetter Müller.

THC kom dårligst ut i de innbyrdes oppgjørene mot Vardar og Dinamo og måtte med det ta til takke med fjerdeplassen i gruppa.

Før avkast mot Larvik påskeaften er THC hardt rammet av skader. De må unnvære stjernespilleren Nadja Nadgornaja, førstemålvakt Jana Krause og den østerrikske lynvingen Sonja Frey. Det er tre spillere som har hatt stor betydning for klubbens gode resultater i Champions League.

-Uansett tilstand, vi er forpliktet til å kjempe til siste slutt  overfor våre fantastiske supportere, avslutter Müller.

Dersom THC klarer å eliminere Larvik vil klubben ta en plass i historien som det første tyske laget som noen gang har tatt seg til en semifinale i Champions League.

Thüringer HC- Larvik, lørdag 4. april kl.1400 på Viasat 4.