I rakettfart til Final4 – Larvik

I rakettfart til Final4

Larvik levnet ikke Thüringer en snøballs sjanse i en stekeovn og valset over tyskerne med 36-18 i den siste og avgjørende kvartfinalekampen lagene i mellom lørdag kveld.

Det betyr først og fremst at Larvik er klare for klubbens første deltagelse i MVM EHF Final4 som spilles i Budapest helgen 9.og 10. mai.

Larvik tok sesongens 41.strake seier etter en oppvisning i starten av andre omgang. Til pause stod det solide 17-9 på tavla, da følte nok de fleste av de 2682 tilskuerne som var tilstede i Arena at Larvik allerede hadde landet på flyplassen i Budapest. De som fortsatt var i tvil ble beroliget tidlig i andre omgang.

Nora Mørk slo an tonen for en helt ellevill periode da hun la på til 18-9 etter 1.15 av andre omgang. Snaue 16 minutter senere stod det 33-11 til Larvik, det etter en oppvisning i forsvars- og kontringsspill.

Sanna Solberg var sammen med Nora Mørk og Anja Hammerseng-Edin de mest toneangivende i målprotokollen. Sanna satt inn 7 flotte mål og ble kåret til Larviks beste spiller. Anja stod også for 7 flotte mål. Anja tok initiativ fra start og var sterkt bidragsytende til at Larvik kom i gang i angrep da Thüringer valgte å markere ut Nora Mørk fra start. Det hindret ikke Nora i å bli Larviks toppscorer, i kveld med 8 mål. Med det passerte Nora 900 scoringer i Larvik-trøya. Ved kampslutt var antallet økt til 905.

Alma Hasnic overtok mellom stengene med fem minutter igjen av første omgang. Hun fikk tak på tyskerne med en gang og ble stående i mål også etter pause. Alma hadde full kontroll på det som kom mot mål og var svært delaktig i at Thüringer kun scoret 2 mål de første 17 minuttene av andre omgang.

Tirsdag trekkes semifinalen under en tilstelning i Budapest. Larvik får følge av Dinamo Volgograd og Vardar, det ble klart lørdag. Det fjerde laget blir nok Buducnost som skaffet seg et solid forsprang i den første kampen mot Viborg i Danmark.