Dinamo-Sinara Volgograd – Larvik

Dinamo-Sinara Volgograd

For en drøy ukes tid siden ble det klart at Larvik møter Dinamo-Sinara Volgograd fra Russland i den ene semifinalen under årets MVM EHF FINAL4 i Budapest.

Dinamo har vært Russlands ledende klubb de siste årene og en klubb Larvik har støtt på ved flere anledninger de siste årene.

Dinamo har blitt russisk mester seks sesonger på rad fra 2009 til 2014. I år blir de ikke det, for i den sesongen hvor klubben styrer mot sin beste internasjonale innsats noensinne har det gått relativt trått i det hjemlige serie- og sluttspillet. Dinamo havner utenfor topp fire etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen av Olga Medvedevas gamle klubb Astrakanochka Astrakahn. Dermed er det ikke sikkert at det blir noe gjensyn med Dinamo i Champions League neste sesong.

Som nevnt er det ikke første gang at klubbene møtes i internasjonale turneringer. Larvik og Dinamo har møtt hverandre i ni kamper siden 2005.

De to første møtene kom i kvartfinalene i Cupvinnercupen våren 2005. Larvik tapte den første kampen i Russland med 28-27, men svarte med 36-29 hjemme i Bergslihallen. Larvik endte med å gå til topps i turneringen senere på våren.

Høsten 2008 vant Larvik 28-24 i bronsefinalen under Challenge Trophy i Chekov utenfor Moskva.

De øvrige møtene stammer fra perioden 2009 til 2012 og da i Champions League-sammenheng.

I gruppespillet i 2009/10 vant Larvik hjemmekampen 18-17. Returoppgjøret vant Dinamo med 26-23. Det mot et veldig redusert Larvik som på det tidspunktet var klare for Hovedrunden og kun sendte ni spillere til Russland.

Sesongen etter havnet lagene i samme pulje i Hovedrunden, det endte med to klare gevinster til Larvik- 41-20 i Arena Larvik og 32-23 i Volgograd.

To klare seire ble det også i gruppespillet sesongen etter- 35-24 i Volgograd og 40-25 i Arena Larvik.

7-0-2 i Larviks favør er altså fasit for de ni oppgjørene som har blitt spilt til nå.

To av resultatene vi har vært innom her står som «klubbrekorder» for begge lag i Champions League.

Det målsnåle oppgjøret i 2009 som endte med seier 18-17 til Larvik står som den minst målrike kampen i turneringen for begge lag.

Kampen som endte 41-20 er Larviks største seier i Champions League og Dinamo Volgograds største tap noen sinne i turneringen.

Lørdag 9. mai møtes lagene igjen. La oss håpe at vi kan lese følgende tallrekke i Larviks favør etter det oppgjøret: 8-0-2.