Kruttsterk backrekke – Larvik

Kruttsterk backrekke

Dinamo-Sinara Volgograds suksess i Champions League har i stor grad vært skapt av turneringens mest skuddvillige backrekke.

Lørdag 9. mai må Larvik være forberedt på at det kommer til å smelle fra alle bakspillerposisjoner hos Dinamo. Trioen Anna Kochetova (86 mål), Olga Akopian (76) og Daria Dmitrieva (65) har skutt Dinamo hele veien til MVM EHF FINAL4.

De to førstnevnte er veteranene i laget hvor begge har vært en del av Dinamo i de tre sesongene hvor Larvik har vært en av motstanderne i Champions League. Anna Kochetova har et av de hardeste og beste skuddene i verden fra gulvet, og lar seg friste til å benytte dette ganske ofte. Akopian er en mer all-round type som bakspiller, med gode finter og et meget godt hoppskudd.

Daria Dmitrieva har ennå ikke fylt 20 år, men er allerede en klassespiller. Dersom hun holder seg skadefri i årene som kommer vil hun garantert skinne som en av de største stjernene innenfor kvinnehåndballen. Hun behersker det meste på banen, tøff i gjennombruddene, og frisk fra distanse.

Siden november 2009 har Larvik spilt totalt seks kamper mot Dinamo i Champions League. Sist gang i november 2012. Av disse har Larvik vunnet fem, men man har aldri møtt Dinamo med disse tre på banen.

I sesongen 2009/10 spilte både Kochetova og Akopian, sistnevnte med etternavn Levina på den tiden, kampene mot Larvik. Larvik vant 18-17 i Larvik og tapte den betydningsløse kampen i Volgograd med 26-23.

Da Larvik gikk til topps i turneringen i 2010/2011, var det kun Kochetova som var med i de to kampene i Hovedrunden, som begge endte med utklassing i favør Larvik- 41-20 og 32-23.

En 17 år gammel Daria Dmitrieva fikk vi møte for første i gruppespillet i 2012/2013. Da uten de to andre på laget. Hun markerte seg ikke nevneverdig i målprotokollen, men man kunne ikke unngå å legge merke til at Dinamo hadde noe stort på gang i henne. Larvik vant begge kampene soleklart 35-24 og 40-25.

Larviks forsvar og målvakter bør være godt forberedt på lørdag. Det kommer til å bli hektisk!

Når det er sagt, så har vi også sett at disse har skutt seg bort i enkelte kamper. Skjer det bør Dinamo ha tatt på seg sprintskoa, for da må de ut på løpetur med Larvik!

Larvik-Dinamo-Sinara Volgograd, lørdag 9. mai kl.1415. Viasat 4.