Mammalykke for Linka – Larvik

Mammalykke for Linka

Larvik og Håndballjentenes høyre kantspiller, Linn-Kristin Riegelhuth Koren venter barn og tar derfor håndballpause. Heldigvis for alle fans er målet hennes er å komme tilbake som toppspiller.

De fleste håndballinteresserte vet at Linka giftet seg med Einar Sand Koren i 2011. Han var også landslagsspiller og fikk med seg en rekke titler for Haslum før han la skoene på hylla for et år siden. Nå gleder de to seg til å bli foreldre helt mot slutten av året.

– Dette er veldig stas og en gledelig nyhet for oss. Vi gleder oss til å bli en liten familie og har en spennende tid foran oss, forteller hun.

Linka forteller at hun fortsatt er sulten på mer topphåndball, og heldigvis har hun ikke planer om å avslutte håndballkarrièren riktig enda.

– Ambisjonen min er å komme tilbake i toppform og spille håndball både for landslag og Larvik

Larvikspilleren står med 268 landskamper og 965 scoringer på landslaget. Det gjør at hun er nummer tre på listen over spillere med flest landskamper og nummer to på toppscoreroversikten gjennom tidene. Linka debuterte for Norge 2003 og har siden vært en fast spiller på laget. Hun ble kåret til verdens beste spiller av det internasjonale håndballforbundet i 2008. Hun har 2 OL-gull, VM-gull og 5 EM-gull med landslaget.

Linka ble toppscorer (51 mål) i EM 2008. To ganger har hun vært tatt ut på all star team med landslaget. Hun scoret 10 mål på 10 skudd i EM-finalen da Norge tok gull i desember.

I Larvik har hun spilt 525 kamper, scoret 3047 mål og opplevd det meste; gull og sølv i Champions League, 2 gull i Cupvinnercupen, 11 seriemesterskap, 11 NM-gull og 10 sluttspillseirer, så det er ingen tvil om at premieskapet hjemme hos familien Koren er velfylt.

Hun har vært skytterdronning i hjemlig serie to ganger og er tidenes toppscorer sammen med Heidi Løke på 221 mål. Fire ganger har hun vært på sesongens lag, og i 2006/07 ble hun også kåret til årets spiller.

Linn-Kristin er en av tre spillere som har vært regjerende mester i alt samtidig (OL, VM, EM, Champions League, serie, cup og sluttspill) fra 18. desember 2011 til 16. desember 2012.

I tillegg ble hun dansk cupmester i 2010, i alt 44 titler for klubb og landslag.

-Vi i Larvik er selvfølgelig glade på parets vegne. Det gir oss en aldri så liten utfordring, men det skal vi nok løse, forteller Larviks nye hovedtrener Tor Odvar Moen. Linka har etter min mening gjennomført sin beste sesong i Larvik-drakten, derfor er signalet om fortsatt satsing gledelig å registrere. Jeg tror fortsatt at Linka har mye ugjort på håndball-banen, selv om hun i forhold til antall og type titler må sies å ha opplevd det meste, avslutter han.

NHF/ Larvik HK