Larvik er førsteseedet – Larvik

Larvik er førsteseedet

Førstkommende fredag trekkes gruppespillet og kvalifiseringen til Champions League. Nok en gang er Larvik blant de fire førsteseedede lagene.

Gruppespillet starter helgen 16.-18. oktober og avsluttes helgen 20.-22. november. Det betyr seks strake helger med internasjonale kamper for Larvik.

Fjorten lag har fått klarsignal for gruppespillet. De har blitt fordelt slik med tanke på seedingsnivå:

Nivå 1 FTC Budapest (HUN) Buducnost (MNE) Larvik (NOR) FC Midtjylland (DEN)
Nivå 2 Vardar (MKD) Krim Mercator (SLO) CSM Bucuresti (ROM) Thüringer HC (GER)
Nivå 3 Rodtov-Don (RUS) Sävehof (SWE) Hypo (AUT) Podravka (CRO)
Nivå 4 Fleury Loiret (FRA) MKS Lublin (POL) Vinner kval. 1 Vinner kval. 2

 

Larvik kan altså ikke trekke årets finalemotstander Buducnost i gruppespillet da begge lag er seedet på samme nivå. De to vinnerne av kvalifiseringen tar plass på nivå fire. Lag fra samme nasjon vil ikke kunne møte hverandre i gruppespillet.

Kvalifiseringsturneringen spilles helgen 12.-13. september- det med norsk deltagelse. Glassverket er seedet på nivå to, bak de to storfavorittene Györ og Esbjerg. Det betyr at Glassverket må vippe ut et av disse to lagene dersom de vil inn i det gode selskap til høsten. Slik ser seedingen ut:

Nivå 1 Györ (HUN) Team Esbjerg (DEN)
Nivå 2 Glassverket (NOR) Baia Mare (ROM)
Nivå 3 BNTU Minsk (BLR) Serodack (NED)
Nivå 4 Radnicki Krag. (SRB) Ankara (TUR)

 

Turneringen avvikles med semifinaler og finaler. Vinnerne går til gruppespillet. Lagene på nivå 1 trekkes mot lagene på nivå 4. Det betyr at Glassverket skal møte enten BNTU Minsk eller Serodack i sin semifinale. Vinner de den er sjansen stor for at de vil møte enten Györ eller Team Esbjerg i en finale.

Trekingen kan sees på ehftv.com fredag 26. juni. Kvalifiseringen trekkes kl.1830 etterfulgt av gruppespillet kl.1915.