Topp 10 klubbskifter – Larvik

Topp 10 klubbskifter

ehfcl.com har tatt en titt på sommerens overganger i internasjonal kvinnehåndball og laget en uformell rangering av det de mener er de ti mest spennende overgangene.

Dette er EHFcl.com sin subjektive rangering. Det har som vanlig vært en hektisk sommer på overgangsmarkedet. Det hadde nok vært rimelig enkelt å komme opp med minst ti like spennende overganger til dersom man dykker ned i materialet.

  1. Katrine Lunde

Katrine har vært Györs viktigste spiller de siste årene og skal ha en stor del av æren for at Györ vant Champions League «back to back» i 2013 og 2014. Nå skal den nybakte mammaen forsøke seg i en ny liga- den russiske. Hardtsatsende Rostov, som er i Larviks gruppe i høstens gruppespill, blir hennes nye arbeidsgiver. Hun blir klubbens andre skandinaviske innslag. Rostov trenes av danske Jan Leslie.

  1. Isabelle Gulldèn

Sveriges beste håndballspiller de siste fem årene har sagt farvel til danke Viborg og fortsetter karrieren i rumenske CSM Bucuresti. Der blir hun lagvenninne med blant annet landslagskollega Linnea Torstenson og danskene Line Jørgensen og Maria Fisker, samt mange andre internasjonale profiler.

  1. Zsuzsana Tomori

Hun avsluttet sesongen og sin tid i FTC Budapest med å slå sin nye klubb Györ i finalespillet i Ungarn. Hun er ikke et ukjent ansikt hos sin nye arbeidsgiver. Hun forlot Györ til fordel fra FTC etter sesongen 09/10. Der har hun vært sitt lags beste spiller i flere sesonger og en bærebjelke i det ungarske landslaget.

  1. Sanja Damnjanovic

Etter å ha vært Viborg-spiller i to sesonger går veien hjem til balkanområdet for serbiske Sanja Damnjanovic. Nå skal hun spille sammen med blant annet sin landskvinne Andrea Lekic i WHC Vardar Skopje. Hun har også spilt for Podravka, Zajecar og Krim Mercator.

  1. Alison Pineau

Den franske jenta ble kåret til verdens beste håndballspiller i 2009. Siden den gang har hun vært mye plaget med skader og hyppige klubbskifter. Forrige sesong representerte hun hele tre klubber, Vardar, Nimes og Krim. Nå er hun klar for sitt andre opphold i Romania, sist i Oltchim Valcea, nå i HCM Baia Mare.

  1. Nycke Groot

Her har Györ sikret seg en utrolig god håndballspiller. Nederlandske Groot har de siste årene fremstått som den danske ligaens kanskje beste spiller. Hun er blant klodens aller beste playmakere og vil garantert bli savnet hos de danske mesterne fra FC Midtjylland når sesongen starter opp igjen.

  1. Amanda Kurtovic

EHF rangerer Amandas overgang til Larvik inne på sin topp 10-liste. Det kan vi godt være enige om. Amanda trenger ingen nærmere presentasjon. Vi gleder oss stort til å se henne tilbake i hvitt og rødt!

  1. Eliza Buceschi

Buceschi ble kåret til beste unge spiller i Champions League sist sesong. Den rumenske 21-åringen forlater HCM Baia Mare til fordel for de tyske mesterne fra HC Thüringer. Tanken er nok at hun skal erstatte storscorer Nadja Nadgornaja som forlater THC og fortsetter karrieren i nyopprykkede Borussia Dortmund.

  1. Louise Burgaard

Nytt tungt tap for Viborg. Burgaard har valgt å fortsette utviklingen hos erkerival FC Midtjylland. Der skal hun erstatte Line Jørgensen som har reist til CSM Bucuresti.

  1. Vesna Milanovic-Litre

Kroatiske Milanovic-Litre fikk en sesong som back up for Heidi Løke i Györ. Nå skal hun kjempe videre i drakten til Krim Mercator. Hun har tidligere spilt for Lokmotiva Zagreb og Podravka i Kroatia.