Stakk fra inn mot pause – Larvik

Stakk fra inn mot pause

Larvik Håndballklubb vant 38-28 over Tertnes og har dermed kommet i pluss poengmessig denne sesongen. Det var mye frustrasjon som skulle ut, og det var litt for mye som skulle ut på en gang i begynnelsen av kampen før det løsnet.

Lagene fulgte hverandre i målprotokollen til å begynne med. Fra 11-10 etter 22 minutter løp Larvik-jentene inn til ledelse 18-10 til pause.

Det var Tertnes’ første tap i sesongens Grundigliga.

– Det var en god hevelse fra forrige kamp. Det har vært litt hardt å vente halvannen uke på å gjøre det godt igjen etter Byåsen-kampen. Vi har hatt en god treningsuke og var godt forberedt. Vi ville litt for mye i begynnelsen, men så roet vi ned og fikk etter hver til mye god angrepshåndball. Det gjelder å være tålmodig i forsvar og få med seg ballen når vi løper i kontra. Dette var god stigning fra forrige kamp, synes Karoline Dyhre Breivang.

Det er lenge siden hun sto med sju mål i protokollen etter en kamp.

– Det er gøy å score mål, men jeg er mest opptatt av at laget spiller bra. Nå får vi også jobbe mer med å holde bedre igjen bakover, sier hun.

Tor Odvar Moen så at det ble litt rotete fra start mot Tertnes, iveren hos spillerne boblet litt over det første kvarteret.

– Vi var gode da vi fikk «skudd på» hodet. Da var vi gode med ball og gode bakover. Jeg synes også vi var gode med ball i 2. omgang selv om vi datt litt i forsvarsintensiteten. Vi bytter en del og det ble nye å forholde seg til hele tiden, men totalt var det veldig positivt. Det sier 38 mål mye om. Det vi gjorde det siste kvarteret av 1. omgang var veldig bra, sier han.

Tertnes’ landslagsspiller Stine Skogrand haltet av banen i sluttminuttene og fikk ispose på høyrebeinet.