Larvik til kvartfinale – Larvik

Larvik til kvartfinale

Byåsen hang med et revansjelystent Larvik-lag i 40 minutter i 4. rundekampen i NM i Nidarøhallen. Derfra og ut gjorde Larvik som de ville, vant 31-20 (12-12) og er klar for kvartfinale.

Byåsen holdt følge med den regjerende Norgesmesteren til 17-17 drøyt ti minutter ut i andre omgang. Da hadde Nora Mørk allerede startet på en scoringsrekke som ga fem mål på snaut ti minutter. To av dem kom fra sjumetersmerket og da var det første gang i oppgjøret at et av lagene var tre mål foran. Fra 17-17 stakk Larvik fra til 24-17 og avansementet var klart.

Nora Mørk ble etter kampen kåret til banens beste spiller.

Tidligere Larvik-keeper Ingrid Ødegaard var igjen god, som hun var da det ble uavgjort 25-25 i serien for tre uker siden. Lagene fulgte hverandre gjennom hele 1. omgang og det var få mål, 12-12 til pause. Det var først etter hvilen Larvik festet grepet på trønderne i det 15. cupmøtet mellom lagene.

Jenny Osnes Græsholt spilte fra start i 2. omgang og fikk vist seg frem med omgangens to første mål. Hun fulgte opp med ytterligere to utover i omgangen.

Trener Tor Odvar Moen var godt fornøyd med 2. omgang.

– Det var deilig å vinne i Trondheim. Da kampen begynte så den nesten helt lik ut som seriekampen for tre uker siden. Vi gjorde en kjempebra 2. omgang, der vi gjorde noen justeringer i forsvar og endret litt i spillkonseptet. Da løsnet det og jentene vokste, ble trygge og leverte en strålende avslutning på kampen. Vi har fortsatt kurs mot Nadderud Arena, sa han etter kampen.

Målscorere for Larvik: Nora Mørk 11, Amanda Kurtović 5, Jenny Osnes Græsholt 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Thea Mørk 3, Marit Malm Frafjord 2, Sanna Solberg 2.

Følgende åtte klubber ligger i bollen når kvartfinalene trekkes torsdag kl. 12.00: Glassverket, Larvik, Molde, Oppsal, Sola, Storhamar, Tertnes og Vipers.