Mye boltreplass mot Rælingen – Larvik

Mye boltreplass mot Rælingen

Tre dager før debuten i Champions League scoret Jenny Osnes Græsholt 10 mål for Larvik mot Rælingen da Larvik vant 41-13. – Rælingen og Rostov er to forskjellige verdener, sier toppscoreren.

Jenny Osnes Græsholt hadde notert sju mål på de første seks seriekampene. Mot nykommer Rælingen fikk Larviks nykommer virkelig rom til å boltre seg. Hun ble kampens toppscorer med 10 mål.

– De lå veldig høyt på høyresiden og jeg fikk ekstremt mange utspill, også i etablert angrep. Jeg var glad jeg klarte å sette sjansene mine, sier en glad kantspiller.

Hun forventer ikke å få de samme rommene når hun debuterer i Champions League lørdag.

– Det gir selvtillit å score ti mål, men de to kampene har ikke noe med hverandre å gjøre. Det er to forskjellige verdener, men det er bedre å ha gjort en god kamp enn en dårlig kamp. Det har ikke helt gått opp for meg ennå at det blir debut i Champions League. Jeg skjønner det kanskje på lørdag, sier hun.

Larvik manglet før kampen sju scoringer på klubbens mål nummer 30 000. Fra start gikk de rett i ledelse 7-0 og nok en jubileumsscoring fra Amanda Kurtović før gjestene reduserte i sitt aller første møte med Larvik. Amanda noterte seg også for klubbens mål nummer 25 000.

Rælingen maktet bare å overliste Sandra Toft tre ganger før pause, og ikke før etter 46 minutter, på stillingen 31-10 nådde de tosifret.

Karoline Dyhre Breivang scoret tre mål og rundet dermed 900 mål for Larvik. Det er ikke lenge siden Nora Mørk rundet 1000 som klubbens 11. spiller. Breivang er neste på klubbens toppscorerliste gjennom alle tider.

Hanne Svela scoret sitt første mål i Larvik-trøya, fra en noe uvant kantposisjon.

Trener Tor Odvar Moen sa etter kampen at laget fikk den inngangen de ønsket seg foran helgen.

– Vi fikk fordelt spilletid, alle har fått en kamp i beina igjen etter landslagspausen. Vi løste det fint i forhold til hva vi pratet om og holdt trøkket bra oppe gjennom hele kampen. Med tanke på det som skal skje til lørdag var dette heldig, slik at vi har spillere med pigge bein og er klare til å sloss. Det fysiske vi møter til helgen var ikke her i dagens kamp, men vi fikk trent en del i kontra blant annet, sier han.

Målscorere for Larvik: Jenny Osnes Græsholt 10,  Nora Mørk 7, Amanda Kurtović 7, Vilde Ingeborg Johansen 6, Karoline Dyhre Breivang 3, Kristine Breistøl 3, Marit Malm Frafjord 2, Mari Molid 1, Gro Hammerseng-Edin 1, Hanne Svela 1.

 

Amanda Kurtović ser at  Larviks mål nummer 30 000  går i nettmaskene. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Amanda Kurtović ser at Larviks mål nummer 30 000 går i nettmaskene. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN