Endelig Champions League – Larvik

Endelig Champions League

Lørdag er det duket for første kamp i Champions League. Larvik Håndballklubb starter hjemme mot Rostov-Don, en nykommer med store ambisjoner.

Landslagsmålvakt Katrine Lundes nye klubb debuterer i Champions League etter at klubben for første gang ble russiske seriemestere i våres. Tidligere har laget feilet i å nå turneringen i tre strake kvalifiseringer. Nå er målsettingen rett og slett å vinne begge kampene i Final4 i Budapest i mai.

Forrige debutant som vant turneringen var også russisk, Zvezda Zvenigorod i 2007/08.

Nettopp signeringen av Katrine Lunde regnes av eksperter som årsaken til at russerne nevnes blant årets favoritter til tittelen. Hun har fire titler i turneringen fra tidligere.

Det blir Larviks første møte med Rostov-Don, men fjerde russiske motstander for Larvik i turneringen.

Forrige sesong var Larvik i finalen i Final4, som endte med klubbens andre sølv i turneringen etter triumfen i 2011. Som i fjor går tre lag videre fra gruppespillet til hovedrunden.

Mens Linn-Kristin Riegelhuth Koren går gravid blir Karoline Dyhre Breivang Larviks mest erfarne Champions League-spiller i dagens lag, mens Jenny Osnes Græsholt får sin debut i turneringen.

Larviks fire landslagsspillere har vist fine takter på landslaget i de to EM-kvalifiseringskampene, men lørdag gjelder det ikke å stole på Katrine Lunde bakerst, men å finne veien forbi henne til nettmaskene.

Den andre kampen i gruppe A, Krim–Baia Mare, spilles fredag kveld.

Larvik–Rostov-Don, lørdag 17. oktober kl. 18.30