Dårlig åpning ødela – Larvik

Dårlig åpning ødela

En forferdelig start ødela mye for Larvik Håndballklubb da klubben åpnet sin 17. sesong i Champions League. Larvik tapte 21-27 (10-14) for landslagskeeper Katrine Lundes nye klubb, Rostov-Don.

Larvik brukte to time out-er før spillet begynte å sitte etter et kvarters spill, men da var russerne allerede åtte mål foran på stilingen 1-9. Det siste kvarteret brukte Larvik til å ta igjen litt av forspranget og var bare fire mål bak til pause, 10-14.

– Vi fikk en vond start, men i en periode de siste 12-13 minuttene av syntes jeg vi hadde et momentum der vi kom oss opp og inn i kampen. Dessverre startet vi litt det samme angrepsspillet etter pause som felte oss i 1. omgang. Vi tok en del avslutninger på situasjoner som ikke er gode nok. Etter den åpningen på 2. omgang ble det vanskelig derfra og ut. Jentene er selvfølgelig veldig skuffet nå, men vi må se litt på de periodene der vi faktisk gjorde mye bra, men det blir ikke den helt store trøsten i dag, sier trener Tor Odvar Moen etter kampen.

Tittelen skal ikke deles ut etter første runde i gruppespillet. Som i fjor går tre lag videre fra gruppespillet til hovedrunden og tar med seg innbyrdes resultat.

Fra 10-14 til pause klarte ikke Larvik å holde på intensiteten, og etter et kvarters spill i 2. omgang sto det 12-22 på tavla. Da hadde Jenny Osnes Græsholt gjort sin debut i Champions League og satt inn ett av de to Larvik-målene etter hvilen.

Lagkaptein Gro Hammerseng-Edin var en av mange som ikke var så fornøyd med egen innsats i kampen.

– Det var en forferdelig start på begge omgangene, som ødela fryktelig mye for oss. Det ble for tafatt og vi var for unøyaktige. Innimellom fikk vi dreisen på det og da så det veldig bra ut, men det er for lange perioder vi ikke er på det nivået vi må være mot et så godt lag. Da straffet de oss med en gang, sa hun, og synes laget ble for avventende i forsvar og angrep.

– Istedenfor å ta initiativ, lot vi de ta initiativet og vi prøvde å løse deres aksjoner istedenfor at vi tar styringa. Når vi gjør det, synes jeg vi kommer til gode sjanser og har periodevis gode forsvarssekvenser, men totalt var det for langt fra i dag.

Målscorere for Larvik: Nora Mørk 6, Amanda Kurtović 5, Thea Mørk 3, Gro Hammerseng-Edin 2, Mari Molid 1, Karoline Dyhre Breivang 1, Kristine Breistøl 1, Sanna Solberg 1, Jenny Osnes Græsholt 1.

Baia Mare vant 33-27 borte over Krim i den andre kampen i gruppe A fredag kveld.

Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Katrine Lunde takker Nora Mørk for kampen. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN