Viktige poeng i Romania – Larvik

Viktige poeng i Romania

– Det var fantastisk å slå tilbake med seier. Vi sto sammen som en enhet og jobbet veldig godt. Jeg er stolt av dem og hadde en liten tåre i øyekroken etterpå, for dette betydde mye, sier Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen etter seier 31-29 over Baia Mare.

Baia Mare førte kampen fra start og ledet 6-3 åtte minutter ut i kampen, men da begynte det å stemme for Larvik Håndballklubb. Sandra Toft stoppet flere Baia Mare-skudd og kontringene satt. Thea Mørk var feilfri på sine ni avslutninger i dag og endte til slutt som toppscorer sammen med tvillingsøster Nora på ni mål.

Forrige helgs hjemmetap hadde Larvik-jentene lagt bak seg og etter noen minutter ut i kampen var laget tilbake der de skal være i Champions League. Larvik vant de neste minuttene 6-2 og var i ledelsen for første gang på stillingen 8-9.

Ledelsen var trygg gjennom mesteparten av 2. omgang, men i sluttminuttene gjorde en siste kraftanstrengelse fra hjemmelaget at det spennende, men ikke verre enn at Larvik kunne slippe jubelen løs etter en viktig seier.

– Vi har jobbet godt denne uka, alle sammen. Hele laget står på og vi fikk betalt for innsatsen. Det er også ekstremt artig med noen enkeltspillere i dag også, for eksempel Thea Mørk, som setter ni av ni skudd. Det er ekstremt viktig og vi traff godt. Vi visste vi kunne få det litt stritt i starten, men hadde sagt at vi skulle bite oss fast og løpe når vi fikk sjansen og det så det ikke ut til at de likte. VI brukte få spillere, veterenane Karoline Dyhre Breivang, Gro Hammerseng-Edin og Marit Malm Frafjord, som har stått i dette så mange manger, og krydre det med Nora Mørk, Thea Mørk og Amanda Kurtović, som var hissigst i målprotokollen og tar veldig mye ansvar. Alle jobbet veldig godt og sto distansen, sa Moen.

De to lagene står dermed med tap hjemme og seier borte. Rostov-Don–Krim spilles lørdag.

Anja Hammerseng-Edin var ikke med til Romania, men kan antakelig få sesongens Champions League-debut mot Krim.

Målscorere for Larvik: Nora Mørk 9, Thea Mørk 9, Amanda Kurtović 6, Gro Hammerseng-Edin 4, Marit Malm Frafjord 2, Karoline Dyhre Breivang 1.