Til hovedrunden – Larvik

Til hovedrunden

Larvik sikret avansement til hovedrunden i Champions League da laget vant 32-28 over Krim lørdag, men det ble et jevnt oppgjør i Arena Larvik, der både Thea Mørk og Anja Hammerseng-Edin ble skadet underveis.

– Det var ekstremt kjedelig for Thea og Anja, som må ut igjen. Anja hadde vist stigende form og Thea har vært god over tid. Jeg håper for begges skyld at dette ikke blir langvarig, for vi trenger dem. Vi ønsker dem god bedring, sier Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen.

Nora Mørk satt på tribunen denne gang. Alma Hasanić spilte fra start i sin kamp nummer 100 for Larvik.

Rostov-Don vant knepent 27-26 over Baia Mare tidligere lørdag, og dermed er Krim helt avhengig av seier borte mot Baia Mare neste helg for ikke å forsvinne ut av turneringen etter gruppespillet.

Krim ble første lag som rundet 200 kamper i turneringen, og gjorde en mye bedre figur enn i forrige møte med Larvik, da det ble tap med 16 mål hjemme. Etter snaut 20 minutters spill i Larvik lå hjemmelaget under med fire mål, 9-13, men så stoppet det litt opp for gjestene og Larvik snudde til pauseledelse 17-15. Larvik var stort sett noen mål foran helt til sluttminuttene, da seieren ble sikret.

Larvik har fjerde flest kamper i Champions League, og spilte sin 166. kamp i turneringen lørdag.

– Det ble en slitekamp. Det lå nok litt i kortene etter 37-21 sist og et Krim-lag som kom med lave skuldre og ville plage oss. Jeg er mest fornøyd med jentenes vilje til å jobbe, men de manglet litt adrenalin til å få ut det siste, men vi vant og det er faktisk det viktigste i dag, sier Moen.

Til helgen skal Larvik til Russland og revansjere åpningstapet for nykommerne Rostov-Don, som i likhet med Larvik er klar for hovedrunden.

Målscorere for Larvik: Amanda Kurtović 10, Gro Hammerseng-Edin 4, Marit Malm Frafjord 3, Kristine Breistøl 3, Thea Mørk 3, Sanna Solberg 3, Jenny Græsholt 3, Anja Hammerseng-Edin 2, Tine Stange 1