Klar for cupfinale – Larvik

Klar for cupfinale

Larvik HK er klar for klubbens 20. cupfinale etter en klar seier, 35-21 over Tertnes i semifinalen i Bergen.

Glassverket blir Larviks motstander i Cupfinalen 30. desember. Drammenserne vant 35-27 over Molde på hjemmebane.

Karoline Dyhre Breivang ble kampens toppscorer med ni mål og ble banens beste i semifinalen. Direkte etter kampslutt måtte Larvik-delegasjonen haste til Flesland for å nå flyet hjem, for nå venter reise til Russland og møtet med Rostov-Don i Champions League lørdag.

Det var åttende gang Larvik og Tertnes støtte på hverandre i cupsammenheng, men selv om oppgjøret gikk i Bergen med sesongrekord i tilskuerantall var hjemmelaget aldri i nærheten av å stikke kjepper i hjulene for Larviks 14. strake cupfinale, den 20. totalt.

Nora Mørk sto over oppgjøret, men de tre andre av dagens VM-uttatte Larvik-spillerne var med. Det blir VM-tur også for Mari Molid, Sanna Solberg og Amanda Kurtović.

Det blir første NM-finale mellom Larvik og Glassverket. Klubbene har heller aldri tidligere møtt hverandre i turneringen. Glassverket vant sin eneste cupfinale innendørs i 1981, mens Larvik spilte sin første i 1993.

Larvik og Glassverket skal møtes også i siste seriekamp før VM-pausen, i Boligmappa Arena Larvik 18. november.

Larviks målscorere: Karoline Dyhre Breivang 9, Amanda Kurtović 7 (3), Sanna Solberg 6, Jenny Osnes Græsholt 6, Kristine Breistøl 2, Mari Molid 2 (2), Marit Malm Frafjord 1, Gro Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1.