Hadde fortjent poeng – Larvik

Hadde fortjent poeng

Larvik Håndballklubb sto med samme lag på banen i 60 minutter mot Rostov-Don. Det skadepregete laget var likevel nær poeng mot russerne etter en jevn kamp som endte med ettmålstap.

Kristine Breistøl var Larviks store spiller i kampen. Hun tok skuddansvaret for gjestene og stoppet på hele 13 scoringer. Hun noterte seg for åtte i turneringen forrige sesong, og sto på det samme antallet foran denne kampen. Innsatsen i den russiske byen ble hennes internasjonale gjennombrudd.

– Vi hater å tape kamper, men den prestasjonen vi la ned i dag er jeg utrolig imponert over. Den gjengen som reiste hit hadde trua på at vi kunne vinne, selv om vi hadde en del spillere hjemme. På banen viste vi at det kunne vært mulig. I sluttminuttene vippet det hjemmelagets vei, men når alt kommer til alt er jeg utrolig stolt av den innsatsen jentene la ned. Sandra Toft hadde en god kamp i mål og det var veldig gøy med 13 scoringer fra Kristine Breistøl. Følelsen av å ikke få med seg poeng gjør det litt tungt, men det arbeidet vi la ned gjør meg stolt og lover godt for det som kommer, sa Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen etter kampen.

Med seksmålstapet fra hjemmekampen og klubbens skadesituasjon var det få som levnet Larvik sjanser i kampen.

Rostov-Don vant 26-25 (15-14), men var ikke på noe tidspunkt i kampen sikre på seier. Larvik-jentene ønsket ikke noen reprise av 1-9 etter 15 minutter fra hjemmekampen og holdt følge fra start i Rostov-Don. Larvik-jentene ledet 7-5 og 8-7, men derfra snudde hjemmelaget til 11-8.

Sandra Toft tok de fire første straffekastene og hadde flere viktige redninger gjennom oppgjøret. Russerne var aldri i ledelsen med mer enn fire mål, sist 23-19. Larvik-spillerne var med for fullt, knappet innpå i sluttminuttene og kunne klart uavgjort da kampens store spiller, Kristine Breistøl, dessverre bommet på den siste sjansen fra sjumetersmerket. Hun skal ha all ære av innsatsen i kampen.

Baia Mare vant 35-28 over Krim i den andre kampen i gruppe A. Lørdag 21. november kommer rumenerne til Larvik.

Målscorere for Larvik: Kristine Breistøl 13, Sanna Solberg 3, Jenny Osnes Græsholt 3, Karoline Dyhre Breivang 2, Gro Hammerseng-Edin 2, Marit Malm Frafjord 1, Mari Molid 1.