Vant seriefinalen – Larvik

Vant seriefinalen

Larvik Håndballklubb vant 29-18 over Glassverket i seriefinalen. 2050 tilskuere benyttet gratismuligheten til å se toppoppgjøret.

Larvik Håndballklubb har nå alt i egne hender med tanke på seriegullet. Glassverket toppet tabellen før kampen, nå er Larvik forbi. Det er riktignok kun ni serierunder spilt. Tertnes vant 25-24 over Vipers i Bergen og topper tabellen. Det er første gang siden 1998 at et annet lag enn Larvik topper når serien tar mesterskapspause.

– Jeg synes det var en deilig seier. Vi mangler mange spillere og må spille litt annerledes enn vi pleier. Jeg synes vi løser oppgaven helt perfekt. På dansk sier vi at man rykker sammen i bussen når man får skader og det synes jeg vi gjør og viser en kjempefin moral. Det var deilig å slå Glassverket med 11 mål i første kamp. Vi har hørt så mye om at nå kan de slå oss, og hvis de skulle ha slått oss måtte det ha vært i dag og det kunne de ikke, sier en storfornøyd Sandra Toft.

Seieren var viktig for Larvik på grunn av at klubben startet serien med tre minuspoeng.

Dette var femte hjemmekamp mot Glassverket, og det har alltid blitt minst tosifret seier i hjemmekampene. Marit Malm Frafjord scoret fire ganger og rundet 100 scoringer for Larvik.

Den første seriefinalen havnet midt mellom to Champions League-kamper for Larvik. Fra troppen som dro til Russland var Tine Stange tilbake, mens Amanda Kurtović satt på tribunen.

Glassverkets Jeanett Egebakken Kristiansen scoret to mål mot sin tidligere klubb. Hun har spilt med brudd i det høyre håndleddet i snart ett år. Likevel ligger hun an til å forbli toppscorer i serien når den nå tar VM-pause.  En lenge planlagt operasjon i håndleddet 24. november gjør at hun går glipp av cupfinalen mot Larvik i Nadderud Arena 30. desember.

Målscorere for Larvik: Sanna Solberg 7, Jenny Osnes Græsholt 5, Marit Malm Frafjord 4, Gro Hammerseng-Edin 4, Tine Stange 3, Mari Molid 2 (1), Karoline Dyhre Breivang 2, Kristine Breistøl 2.

Sanna Solberg ble toppscorer med sju mål. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Sanna Solberg ble toppscorer med sju mål. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Jubel etter seieren. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Jubel etter seieren. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN