Tar med fire poeng – Larvik

Tar med fire poeng

Larvik tar med seg fire poeng inn i hovedrunden i Champions League etter seier 27-22 over Baia Mare lørdag.

Lørdagens kamp mot Baia Mare sto om hvor mange poeng lagene ville ta med seg inn i hovedrunden. Larviks seier over Baia Mare kompletterte gruppe A. Rostov-Dons seier 36-31 over Krim fredag skal uansett strykes, men russerne får med seg full pott inn i hovedrunden. Larvik får med seg fire poeng, Baia Mare ingen.

Nora Mørk var veldig fornøyd etter kampen, der hun og Amanda Kurtović endelig var tilbake på banen for Larvik.

– Jeg har stått over fem kamper og hadde min første håndballøkt i går på tre uker. Det satt mye i kroppen som skulle ut, så det var deilig å få en god kamp før vi tar pause i Larvik og går rett inn i landslaget. Jeg kjenner at jeg kan spille håndball igjen. Når man ikke er i trening blir man litt gira. Jeg var litt overtent, men så gikk det bra og jeg fikk satt noen baller i mål jeg også, sier hun.

Noen baller holdt altså til å bli kampens toppscorer med 11 mål. Bakerst sto Sandra Toft en kjempekamp og reddet igjen flere straffer.

Fra gruppe B går ungarske Ferencvaros, franske Fleury Loiret og tyske Thüringer videre til Larviks gruppe i hovedrunden.

EHF har bestemt at kamprekkefølgen i hovedrunden fastsettes ut fra slik tabellen ser ut etter helgens kamper. I gruppe B måtte Fleurys kamp mot Thüringer avlyses etter av Paris-terroren. På grunn av det internasjonale avbrekket i forbindelse med VM blir ikke kampen spilt før i januar. Den utsatte kampen vil avgjøre hvor mange poeng lagene tar med seg til hovedrunden, men likevel fastsettes altså terminlista ut fra plasseringen etter helgens runde.

Larviks målscorere: Nora Mørk 11, Sanna Solberg 4, Gro Hammerseng-Edin 3, Kristine Breistøl 3, Amanda Kurtović 3, Marit Malm Frafjord 2, Karoline Dyhre Breivang 1.

Sandra Toft reddet flere straffer mot Baia Mare. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN
Sandra Toft reddet flere straffer mot Baia Mare. Foto: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN