Kan ta klubbens 50. tittel – Larvik

Kan ta klubbens 50. tittel

Larvik Håndballklubb møter Glassverket for første gang i NM-sammenheng i cupfinalen 30. desember. Seier i Nadderud Arena vil gi klubben trofé nummer 50.

Etter seier i Champions League, Cupvinnercupen (2), serien (17), NM (15) og sluttspillet (14) står klubben med 49 titler og kan jubilere med nummer 50.

Søndag ble Mari Molid, Nora Mørk, Amanda Kurtović og Sanna Solberg verdensmestere da Håndballjentene vant overlegent over Nederland i VM-finalen i danske Herning. I romjulen er de sammen med resten av Larvik-jentene klar for cupfinalen.

Cupfinalen er den 50. innendørs siden starten. Larvik spiller sin 14. finale på rad, den 20. totalt; altså nesten halvparten av cupfinalene som er spilt innendørs siden 1958 – over 30 år før klubben ble stiftet. Det er kun seks cupfinaler som har gått uten Larviks deltakelse siden stiftelsen i 1990.

Karoline Dyhre Breivang har for første gang på 10 år hatt en desember uten mesterskap. Hun kan ta sitt 10. NM-gull, det åttende strake for hennes del. Hun vil da være den eneste i Norge som har klart det. Sammen med Tine Rustad Albertsen og Lene Rantala har hun nå sju NM-titler på rad.

Tine Stange var tilbake etter skade tidlig i november. Hun spiller sin 10. NM-finale.

Kristine Breistøl spiller sin kamp nummer 100 for Larvik i finalen.

Midt i vrimmelen av Larvik-spillere med titler i bøtter og spann er Jenny Osnes Græsholt debutant i cupfinalen. Hun er den eneste av Larviks spillere i cupfinalen som ikke har NM-gull.

Mari Molid debuterer også i en cupfinale for Larvik, men har spilt cupfinale for Byåsen tidligere. Sammen med Marit Malm Frafjord har hun vært med på å vinne over Larvik. Sistnevnte kan få flere NM-gull med Larvik enn Byåsen ved seier.

Klikk her for å kjøpe billetter til cupfinalen.