Sandra Toft blir ikke finaleklar – Larvik

Sandra Toft blir ikke finaleklar

Sandra Toft måtte stå over resten av VM etter å ha fått ballen i hodet i kvartfinalen mot Romania. Nå mister hun også cupfinalen.

NM-finalen går uten Sandra Toft i mål mot Glassverket i Nadderud Arena onsdag 30. desember. 26-åringen er ikke klarert for spill etter hjernerystelsen hun fikk etter skuddet fra Cristina Neagu.

– Jeg er overhodet ikke bekymret. Vi har hatt to gode målvakter klare i hele høst. Nå har vi én, og Alma Hasanić har stått mange kamper i høst der hun har gjort det meget bra. Det er uproblematisk. Vi har Lene Rantala på sidelinjen hvis det brekkes et bein eller noe drastisk skjer. I fjor var det Sandra som sto alene og det gikk helt fint. I år er det Alma, og det kommer til å gå helt fint det også. Det er i trygge hender, sier Larviks hovedtrener Tor Odvar Moen.

Larviks tredjekeeper har spilt cupkamper for samarbeidsklubben Fram og kan ikke brukes i cupfinalen.

Det er ikke første gang Sandra Toft har fått hjernerystelse. I våres fikk hun ikke mindre enn sju skudd i hodet i løpet av ti dager. Fem av dem med Larvik og de to verste i samme kamp med det danske landslaget mot Frankrike i Golden League. Hun måtte stå over kamper for Larvik, blant annet måtte hun holde seg hjemme da hun ble seriemester med Larvik for første gang og resten av laget fikk gullmedaljene.

Sandra Toft har vært skadeutsatt, foruten hjernerystelsene har hun sju kneoperasjoner og var i en bilulykke våren 2009, der hun hadde millimeterne på sin side og unngikk å bli lam.

– Dette er først og fremst veldig kjedelig for Sandra. Hun har hatt noen avbrekk, og siden det ikke er første gang hun har fått en smell i hodet er det viktig at vi lar det ta den tiden det trenger. Så håper vi at hun er tilbake i trening mellom stengene tidlig etter nyttår, slik at vi er to målvakter når Champions League starter 9. januar. Blir det før er det bare fint, men her skal det ikke tas noen sjanser, sier Moen.

Nå blir tidligere Glassverket-keeper Alma Hasanić Larviks eneste målvakt i cupfinalen.

Det er heller ikke først gang Larvik må klare seg med kun én målvakt i cupfinalen. For et år siden var det Sandra Toft som måtte stå hele kampen da Alma Hasanić ble syk. Riktignok hadde keepertrener Lene Rantala på seg keepertrøye og var klar til å hoppe inn, men Toft sto hele kampen.

– Sandra sto i fjor da jeg var ute, i år blir det jeg som står når hun er ute. Det er ikke noe problem, og så har vi Lene Rantala i reserve. Jeg tror det skal gå bra, sier Alma Hasanić.

Finalen sendes på Eurosport Norge med sendestart kl. 16.30.